• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italská variace
Napište svůj komentář k receptu

Italská variace

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská variace
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • šalotka
    • česnek
    • rajčata
    • rozmarýn
    • bílé víno
    • rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • vepřová pečeně bez kosti
    • tymián snítka - čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Pečeni omyjeme ve studené vodě a osušíme, dobře prosolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem a necháme chvíli odpočinout. Oloupeme šalotku a česnek a nakrájíme na hrubší kousky. V pekáčku rozehřejeme asi 3-4 lžíce panenského olivového oleje a přidáme nakrájené šalotky, česnek, k tomu také snítku rozmarýnu a tymiánu a lehce osmahneme, dokud cibule nezesklovatí.
2
Potom přidáme již připravenou vepřovou pečeni a též lehce osmahneme. Po osmahnutí doplníme do pekáčku omytá, na čvrtky nakrájená čerstvá rajčata a asi 2 dl bílého vína a dáme do středně vyhřáté trouby péct.
3
Po upečení je potřeba maso vyndat a uložit na teplé místo, vzniklý výpek propasírovat a dochutit rajčatovým protlakem (ale jenom lehce, spíše kvůli zahuštění) popřípadě dosolit a dokořenit. Maso poté nakrájíme na plátky, na talíři zalijeme omáčkou a podáváme s vařenými těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maďarská variace

Maďarská variace

Nepečená střecha - slané variace

Nepečená střecha - slané variace

Kapr - Vánoční variace

Kapr - Vánoční variace

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 23. 5. 2006 11:32

    Toto nie je kritika, skôr upozornenie. Panenský olivový olej je jediný, ktorý nepresiel tepelnou úpravou (preto sa volá Virgen, Vergine atd.) a je preto vhodný len na saláty. Je hriech pouzit ho na smazenie bravcového mäsa.Aká je to stredne vyhriata rúra (nebolo by presnejsie uviest teplotu tak, ako je na ovládacom gombíku rúry napísané)?Dakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Pečení Smažení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Rozmarýn Šalotka Sůl Tymián Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Bublanina II.

Bublanina II.

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem
14
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
14
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
11
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Italská variace
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact