• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Islandská ryba
Napište svůj komentář k receptu

Islandská ryba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Islandská ryba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g treska
    • 200
      g majonéza
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 200
      g vařená rýže
    • sůl
    • kari
    • pepř mletý
    • bylinky
    • 1
      ks červená paprika Velká
    • 1
      plechovka ananas Kousky z konzervy
    • jablka Popř.

Postup přípravy receptu

1
Smícháme vařenou rýži, majonézu, smetanu, sůl, citronový pepř, kari (nebojte se většího množství) a jakékoliv nasekané zelené bylinky (pokud nemáte, nejsou nezbytné). Vše rozprostřeme na dno zapékací misky. Na tuto směs poklademe na větší kousky pokrájenou rybu - pokud byla mražená, rozmrazíme a vodu z ní co nejvíc vymačkáme. Rybu lehce osolíme, popř. posypeme pepřem. Kousky ryby posypeme nakrájenou červenou paprikou, kousky ananasu nebo jablka. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut.
2
Podáváme s vařenými bramborami a nakládanými brusinkami.
3
Recept je dovezený přímo z Islandu od paní Margret Skúladóttir z Kópavoguru a vypadá poněkud neobvykle, ale věřte, že výsledná chuť je vynikající. U nás v rodině okamžitě zdomácněl a je často žádán; právě pro jeho původ jsme si ho pojmenovali Islandská ryba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Ryba v balíčku

Ryba v balíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda nová | 21. 9. 2010 10:16

    podle mě to bude v názvu nějaká chyba v překladu - angl. "island fish" ´= "ostrovní ryba" ....

  • Michal Honza | 17. 9. 2010 11:42

    Viděl jsem leccos ale takovýhle věcí málo. Tohle není určitě recept z Islandu a když, tak z kuchyně paní, která nemá jakékoliv chuťové buňky. 1. rýže je primárně asijská plodina, 2. kari je indické koření, 3. kousky ananasu (co to má společného s Islandem ?) navíc důraz na plechovkový ananas ? ... Myslím že v té pohádce pejsek a kočička vařili dort, ale jak koukám tak asi i islandskou rybu

  • Renata Petursson | 14. 2. 2009 00:08

    Tak musim rict,ze takovy recept jsem jeste nevidela....a to ziju 10 let na Islandu a ziju taky v Kópavoguru.Je tedy fakt,ze islandane maji mnohdy velmi zajimave kombinace co se jidla tyce ale toto se zeptam schvalne ex-manzela.A krome toho....brusinky tady nesezenete.....

  • pája | 20. 1. 2008 21:06

    Tak si myslim že majonéza s rýží a ovocem v teplém stavu bude asi pěkná chutovka k prosezení večera na toaletě.

  • Anna | 22. 4. 2007 09:47

    To bude dobrý jídlo už podle receptu. Vyzkouším k večeři.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Island Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Bylinky Červená paprika Jablka Kari Majonéza Pepř mletý Sůl Treska Vařená rýže Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
31
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
22
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rok po smrti herce Jiřího Hromady (†66): Splnili mu poslední přání! Odpočívá s maminkou

Rok po smrti herce Jiřího Hromady (†66): Splnili mu poslední přání! Odpočívá s maminkou

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Islandská ryba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact