• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Išelská kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Išelská kolečka

autor: smolici
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Išelská kolečka
Išelská kolečka
Išelská kolečka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 210
      g hladká mouka
    • 140
      g rostlinný tuk (např.Hera, nebo napůl s máslem)
    • 70
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • vanilka (nemusí být)
    • 1
      lžička skořice - mletá (nebo podle vlastní chuti)
    • 1
      hrst mleté lískové ořechy (nemusí být...já nedávám)
  • krém
    • 200
      g máslo (nebo napůl s rostl.tukem)
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Těsto:
2
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu. (Min. na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu.)
3
Z vyváleného těsta (ne úplně slaboučké, nejlépe malinko silnější - kolečka se kapku vyfouknou) vykrajujeme menší kolečka a upečeme (poznáme to podle toho, že v troubě zmatní a lehce se vyfouknou).
4
Hotové slepíme krémem a máčíme v čokoládě. Vrch ozdobíme dle vlastní fantazie (vlašským ořechem, mandlí, drobením, lentilkou…).
5
Krém:
6
(Na jednu dávku tohoto cukroví můžeme udělat dávku krému poloviční.)
7
Ve studené kapce mléka rozmícháme žloutek s moukou a vlijeme do zbytku mléka vařeného, chvilku mícháme a vše spojíme do husté kaše. Když směs vychladne, utřeme máslo s cukrem a spojíme se směsí.
8
Vznikne nám velmi chutný krém, který se nekazí ani v teple a můžeme ho využít i na jiné plnění cukroví!
9
Z této dávky nám vyjde zhruba 50 ks již slepených Išusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ježatá kolečka

Ježatá kolečka

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lau | 13. 12. 2016 19:20

    Úplně správně je to Išlské - z města Išl :)

  • Ivetka_F. | 13. 11. 2011 18:23

    Išusky nebo išelský..takhle se to líp vyslovuje..Vánoček je tu ještě víc ..a ke všemu je to takhle i moc dobrý! Doporučuju !!

  • smolici
    smolici | 11. 3. 2011 14:20

    název není nijak zkomolený, již moje maminka říkala ve zkratce "išusky"...ale máte pravdu, je to išelské cukroví (a co se týče množství receptu, každý si může vybrat, ne?) :-)

  • dzudy
    dzudy | 15. 1. 2011 19:43

    To jsou přece Išelské dortíčky (kolečka,...). Odhlédnu-li od komolení názvu :-S =-O , recept tu je už několikrát

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Mleté lískové ořechy Moučkový cukr Rostlinný tuk Skořice - mletá Vanilka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Malinový likér

Malinový likér

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
23
Sýrová roláda III.
Sýrová roláda III.
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Míša řezy
Míša řezy
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Andrea Kašpárková oplakává tatínka: Co prozradilo parte

Andrea Kašpárková oplakává tatínka: Co prozradilo parte

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Irský chléb
Irský chléb
Irský soda chléb
Irský soda chléb
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
  • Recepty.cz
  • Išelská kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact