• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Indonéské kuře Rendang
Napište svůj komentář k receptu

Indonéské kuře Rendang

autor: imagoimagor
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indonéské kuře Rendang
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g kuřecí maso prsa
    • 160
      g rýže basmati
    • 3
      lžíce kešu oříšky solené
    • 1
      ks brokolice menší
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • olej
  • koření
    • 2
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička sambal nebo jiné chili koření
    • 1
      lžíce maizena
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule velmi nadrobno nasekaná, případně rozmixovaná
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 3
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžička cukr krystal nebo třtinový
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce studená voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si smícháme v misce všechny suroviny na směs koření. Směs si můžeme připravit i předem a nechat uležet v lednici. Brokolici si rozdělíme na růžičky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Kešu oříšky si nahrubo nasekáme.
2
Rýži propláchneme, zalijeme 250 ml horké vody, přikryjeme pokličkou a dáme dusit do předehřáté trouby na 20 minut. Do hotové rýže vmícháme kešu oříšky, které nám rýži zároveň i osolí.
3
V hluboké pánvi si rozpálíme olej a restujeme v něm kuřecí nudličky asi 5 minut. Pak přidáme žampiony a společně restujeme dalších zhruba 5 minut, dokud "nepovolí" a neuberou na objemu. Pak vmícháme směs koření, krátce orestujeme a zalijeme 150 ml vody. Vaříme dalších 5-10 minut, občas promícháme. Máme-li málo omáčky, přidáme trochu vody.
4
Brokolici si připravíme v páře nebo krátce povaříme v osolené vodě (max. 5 minut).
5
Na talíře nandáme kuřecí kousky v omáčce, oříškovou rýži a růžičky brokolice. Podáváme s vhodným bílým vínem. Jedná se o původní recept z Indonésie, který hraje výraznou orientální chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso rendang

Hovězí maso rendang

Kuře Sambal

Kuře Sambal

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kouťák | 14. 6. 2011 12:44

    hodně upravený po evropsku, co tam dělá rajskej protlak, brokolice a žampiony nevim. Chybí ti tam citronová tráva a vůbec celej ten postup je špatně. Hlavním principem rendangu je přece vyvaření vody z kokosového mléka za stálého míchání. Kde je tady napsáno kokosové mléko !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Vaření Dietní Indonésie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Čerstvé žampiony Česnek Cibule Cukr Kešu oříšky Koriandr - mletý Kuřecí maso Kurkuma Maizena Mletý kmín Olej Rajský protlak Rýže Basmati Sambal Studená voda Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi

Gnocchi

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Mušle

Mušle

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

78
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
55
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
54
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
52
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
49
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Indonéské kuře Rendang
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact