• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Indonéské kuře Rendang
Napište svůj komentář k receptu

Indonéské kuře Rendang

autor: imagoimagor
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indonéské kuře Rendang
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g kuřecí maso prsa
    • 160
      g rýže basmati
    • 3
      lžíce kešu oříšky solené
    • 1
      ks brokolice menší
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • olej
  • koření
    • 2
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička sambal nebo jiné chili koření
    • 1
      lžíce maizena
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule velmi nadrobno nasekaná, případně rozmixovaná
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 3
      lžička rajský protlak
    • 2
      lžička cukr krystal nebo třtinový
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce studená voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si smícháme v misce všechny suroviny na směs koření. Směs si můžeme připravit i předem a nechat uležet v lednici. Brokolici si rozdělíme na růžičky. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Kešu oříšky si nahrubo nasekáme.
2
Rýži propláchneme, zalijeme 250 ml horké vody, přikryjeme pokličkou a dáme dusit do předehřáté trouby na 20 minut. Do hotové rýže vmícháme kešu oříšky, které nám rýži zároveň i osolí.
3
V hluboké pánvi si rozpálíme olej a restujeme v něm kuřecí nudličky asi 5 minut. Pak přidáme žampiony a společně restujeme dalších zhruba 5 minut, dokud "nepovolí" a neuberou na objemu. Pak vmícháme směs koření, krátce orestujeme a zalijeme 150 ml vody. Vaříme dalších 5-10 minut, občas promícháme. Máme-li málo omáčky, přidáme trochu vody.
4
Brokolici si připravíme v páře nebo krátce povaříme v osolené vodě (max. 5 minut).
5
Na talíře nandáme kuřecí kousky v omáčce, oříškovou rýži a růžičky brokolice. Podáváme s vhodným bílým vínem. Jedná se o původní recept z Indonésie, který hraje výraznou orientální chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso rendang

Hovězí maso rendang

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem

Smetanové kuře pečené (nejen) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kouťák | 14. 6. 2011 12:44

    hodně upravený po evropsku, co tam dělá rajskej protlak, brokolice a žampiony nevim. Chybí ti tam citronová tráva a vůbec celej ten postup je špatně. Hlavním principem rendangu je přece vyvaření vody z kokosového mléka za stálého míchání. Kde je tady napsáno kokosové mléko !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Vaření Dietní Indonésie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Čerstvé žampiony Česnek Cibule Cukr Kešu oříšky Koriandr - mletý Kuřecí maso Kurkuma Maizena Mletý kmín Olej Rajský protlak Rýže Basmati Sambal Studená voda Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Caesar salát

Caesar salát

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

98
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
90
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na…
29
Sangría
Sangría
23
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
21
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka pro děti…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Indonéské kuře Rendang
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact