• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Indický špenát se sýrem halloumi
Napište svůj komentář k receptu

Indický špenát se sýrem halloumi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem halloumi
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co uvařit k večeři? Vyzkoušejte vegetariánský pokrm v podobě indického špenátu se sýrem halloumi. Jeho příprava vám nezabere více jak půl hodiny, navíc díky zázvoru a směsi koření garam masala vás jistě zahřeje na těle i na duši.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • zázvor 5 cm
    • 500
      g špenát
    • olivový olej
    • 2
      lžička koření - garam masala
    • 0,50
      lžička kurkuma
    • 0,50
      plechovka rajčata drcená
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • 400
      g sýr halloumi
    • sůl a pepř
    • rýže basmati dušená k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nasekejte nadrobno, česnek nakrájejte na plátky, zázvor nastrouhejte najemno (loupat ho nemusíte), špenát vyperte, osušte a nasekejte nahrubo.

RADA: Krájení cibule

2
Ve velké hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej, zpěňte cibuli a asi 3 minuty restujte. Přidejte česnek, zázvor a po minutě koření. Míchejte a restujte další minutu, aby se koření rozvonělo. Přidejte rajčata a přiveďte k varu, postupně přidávejte nasekaný špenát a míchejte, jeho velký objem se bude teplem redukovat. Jakmile všechen špenát zavadne, přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Halloumi nakrájejte na kostky nebo plátky, na pánvi rozehřejte asi půl lžíce oleje a sýr zprudka opečte dozlatova. Podávejte se špenátem a dušenou rýží.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vegetariánský burger se sýrem halloumi

Vegetariánský burger se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Koření - Garam masala Kurkuma Olivový olej Rajčata Rýže Basmati Špenát Sůl Sýr Halloumi Zakysaná smetana Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Mléčná rýže se skořicí

Mléčná rýže se skořicí

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Klasické lečo
Klasické lečo
56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
22
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Indický chléb (Naan / Chapati)
Indický chléb (Naan / Chapati)
Indický chléb Naan
Indický chléb Naan
Indický mrkvový salát
Indický mrkvový salát
Indonéský tofu salát
Indonéský tofu salát
iNDYho kuřecí specialita pro labužníky I.
iNDYho kuřecí specialita pro labužníky…
Irish Coffee Muffins
Irish Coffee Muffins
  • Recepty.cz
  • Indický špenát se sýrem halloumi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact