• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Indická polévka
Napište svůj komentář k receptu

Indická polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indická polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kedlubna
    • 2
      ks brambory střední
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce hrášek
    • 1
      ks feferonka
    • pálivá paprika špetka
    • olej
    • římský kmín
    • sůl
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji jemně osmahneme drobně posekaný (ne lisovaný) česnek, přidáme pokrájené brambory a kedlubnu, asi tak 1/2 feferonky nebo špetku pálivé papriky, 1/4 lžičky římského kmínu, osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme hrášek, a vaříme dalších asi 10 minut. Ničím nezahušťujeme. Do talíře přidáme lžičku zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou

Dýňová indická polévka s kuřecím a…

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Indická čočka dhal

Indická čočka dhal

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terezie Kouřilová | 6. 5. 2008 12:56

    Ještě pro zajímavost: V původní indické kuchyni pojem curry (karí) neoznačuje KOŘENÍ ale druh POKRMU. Je to v podstatě jakékoli jídlo připravené z masa, ryb či mořských plodů, zeleniny nebo i ovoce s různě hustou omáčkou. Základ omáčky je pak z pravidla tvořen cibulí a rajčaty, zjemněný jogurtem, čerstvým kokosem či kokosovým mlékem a dochucený nejrůznějšími přísadami. Nejčastěji česnekem, zázvorem, čili papričkami, různým kořením (v celku i mletým) - koriandrem, římským kmínem, kardamonem, pepřem, skořicí, hřebíčkem, badiánem, anýzem, fenyklem, muškátovým květem i oříškem, pískavicí, kurkumou, tamarindem, mangem, hořčičnými semínky, makem, sezamem, mandlemi, kešu oříšky, limetkou atd... Takže opravdu nepřeberné množství koření a dalších přísad, ze kterých si indové míchají domácí směsi. Pokud si chcete o indické kuchyni přečíst něco více, doporučuji knihu od Camellie Panjabi - 50 great curries of India. Jen si nejsem jistá, dá-li se v Česku sehnat...

  • Patrick Schmitt | 5. 5. 2008 21:51

    Jen kuchyňský analfabet muže tvrdit, že bez kari kořeni se indický kuchař neobejde. Existuje mnoho národních pokrmu, ve kterém se toto koření či jiné pálivé koření vůbec nevyskytuje. Kardamom, koriandr a pravě římský kmín jsou velmi oblíbená dochucovadla která smysly spíše otupí, což není to samé jako pálivost... ;-) Takže nektritizujte něco, o čem nemáte ponětí, lidičky... :-)

  • Sylva Karešová | 5. 5. 2008 18:45

    To je pravda, s tím curry (kari). Když jsme s přítelem byli v indické restauraci, tak jsem tam zrovna polívku měla, byla velmi kariová a moooc dobrá :-)

  • Terezie Kouřilová | 5. 5. 2008 14:39

    Ještě pro přesnost bych se ráda opravila. V této diskusi nejde o kritiku indické kuchyně ale o kritiku označení receptu jako indického :-)

  • Terezie Kouřilová | 5. 5. 2008 14:29

    Nejsem žádný šťoural, ale velmi mne mrzí, když někdo kritizuje něco, o čem zřejmě moc neví. V tomto případě indickou kuchyni. Indie je země velmi různorodá a taktéž její kuchyně. V Česku není zatím moc známá, jediné co o ní většina lidí ví je, že je ostrá a obsahuje karí. To ale vůbec není pravda!!! Jednak karí většinou v žádném pravém indickém receptu nenajdete - většinou se používají jednotlivá koření namíchaná v předepsaném poměru. Jen občas se pro zjednodušení předepisuje karí pasta. Zadruhé - opravdu existuje spousta indických jídel, která nejsou ostrá (jsou kořeněná ale nepálí :-)). Polévka je zajímavá a dobrá. Děkuji za recept!

  • Martina Hájková | 16. 6. 2006 20:48

    To,že indové používají "hodně" kari,plyne už z názvu,ale to neznamená,že ho cpou do každého jídla.Ostrost si každý může určit sám,já kvůli dětem dávám pálivého málo.

  • Michaela Atherton | 16. 6. 2006 16:22

    Indicka kuchyne je opravdu velice ostra. Nejdulezitejsi koreni v jejich jidlech je kari, chilli pepr, kmin, kurkuma, zazvor, koriandr, skorice, muskat, safran a podobne... Je toho dost a kazde indicke jidlo v jinem kontinentu pouziva trochu jine, dostupne, koreni. Vzdy je ale jidlo velice ostre a tato polevka mi moc ostra nepripada. Mozna ten rimsky kmin, ten je v indicke kuchyni take dost casty. Ale treba se pletu a nejake to docineni s indickou kychuni tento recept ma.

  • Jana z Kanady | 16. 6. 2006 01:34

    Ani mne ne.Indive pouzivaji hodne kari,opravdu hodne.Tady neni zadne.

  • luckymili | 15. 6. 2006 15:21

    Nezlobte se, ale vůbec mi to jako indické jídlo nepřipadá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Indie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Feferonka Hrášek Kedlubna Olej Pálivá paprika Římský kmín Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

128
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
106
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
102
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
100
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
80
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Dramatický předposlední díl Zrádců: Konec další zrádkyně! Čí hlas rozhodnul?!

Dramatický předposlední díl Zrádců: Konec další zrádkyně! Čí hlas rozhodnul?!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

  • Recepty.cz
  • Indická polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact