• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hustá pórková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Hustá pórková polévka

autor: zajajana
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hustá pórková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • hladká mouka
    • česnek
    • masox
    • vegeta
    • muškátový oříšek
    • vejce
    • mléko
    • 1
      ks pórek nebo dva malé
    • rohlík na osmažení

Postup přípravy receptu

1
Pórek nakrájíme na kolečka, do hrnce dáme rozpustit máslo, na něm osmahneme pórek, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Zalijeme studenou vodou a rozšleháme, aby se neudělaly žmolky. Za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu a prolisovaný stroužek česneku. Česnek podle chuti, jeden, či dva stroužky. Vaříme asi 15-20 minut.
2
Po uvaření polévu rozmixujeme, dochutíme vegetou, znovu přivedeme k varu a do vařící zamícháme vejce rozšlehané v troše mléka. Kdo chce, může si polévku zjemnit mlékem nebo smetanou.
3
Podáváme s rohlíkem nakrájeným na kostičky a opraženým v mikrovlnné troubě nebo osmaženým na másle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bobo.cky | 14. 12. 2013 12:50

    Moc jsme si všichni pochutnali! Dík... :-)

  • deputa madre
    deputa madre | 11. 4. 2013 16:14

    Ja misto masla pouzil sadlo...,jinak dle receptu a polevka je vynikajici ;-)

  • klaribo | 19. 2. 2013 09:35

    Recept odpovídá, polévka je výtečná :) ;-) děkuji

  • ZdenkaDv | 30. 8. 2012 19:07

    Držela jsem se receptu, všeho přiměřeně ;-) Výborná, zase se k ní časem vrátím.

  • Martinka | 6. 2. 2008 15:16

    Ahoj, jsem nejhorší kuchařka na světě, ale dokázala jsem na základě tohoto receptu experimentovat a výsledek je super. Mám tam všechno 2x, nemám tam muškátový oříšek ani rohlík, místo porku brokolici a těšim se na verdikt mého nejpřísnějšího porotce-přítele.

  • Anonym | 9. 3. 2007 13:21

    Zní to dobře. Určitě vyzkouším.

  • Jana Zajíčková | 9. 3. 2007 12:16

    Pro barču.Rohlík nakrájím na kostičky, dám do plastové misky a na 75% výkonu asi 30 vteřin be přiklopení ohřívám. Pak obsah misky protřebu do schladnutí. Pokud jsou kostky ještě měkké, opakuji to tak dlouho, dokud kostky nejsou křupavé. Žádný tuk nepoužívám, ale dá se tam nakonec přidat máslo a kostky znovu protřepat. To třepání je důležité, jinak se vám kostičky slepí. Vyzkoušela jsem to jednou z lenosti a od té doby to tak dělám pořád :-)

  • barča | 9. 3. 2007 11:00

    Dotaz na opražené kostky rohlíku v mikrovlnce. Můžete prosím trochu popsat jak to děláte? díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Máslo Masox Mléko Muškátový oříšek Pórek Rohlík Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

59
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
50
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
44
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
42
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
35
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Hustá pórková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact