Sušené švestky nakrájejte na menší kousky a dejte do rendlíku. Zalijte je vínem, přidejte badyán a špetku skořice, přiveďte k varu a povařte asi 5 minut nebo dokud se většina tekutiny neodpaří. Poté dochuťte nastrouhanou kůrou z pomeranče, lžící pomerančové šťávy a medem, přidejte nasekané ořechy a promíchejte.
2
Husí prsa nakrojte tak, abyste v každém vytvořili kapsu, uvnitř je osolte a opepřete. Do kapes dejte připravenou nádivku a kapsy uzavřete párátky. Pak maso
osolte, opepřete a pokmínujte a v pánvi na rozehřátém sádle rychle ze všech stran opečte, aby se maso zatáhlo. Prsa přendejte do pekáčku, podlijte trochou vypečené šťávy, přiklopte a pečte při 180 °C asi 45 minut. Podle potřeby maso podlévejte šťávou.
3
Mezitím připravte knedlíky. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky, dejte do mísy, zalijte mlékem, přidejte žloutky a promíchejte. Směs osolte, přidejte mouku a nakonec zlehka vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků a petrželku. Dva hrnky vymažte máslem a vysypte strouhankou. Naplňte je připraveným těstem, postavte do hrnce s vroucí vodou, nepřiklápějte a vařte asi 25 minut. Že jsou knedlíky hotové poznáte, když do nich zapíchnete špejli a po vytažení zůstane suchá. Knedlíky
vyklopte, propíchejte špejlí nebo párátkem a režnou nití nakrájejte na plátky.
4
Dále připravte zelí. Na sádle orestujte slaninu nakrájenou na malé kousky a nasekanou cibuli. Přidejte slité zelí a duste doměkka asi 15 minut. Podle potřeby zelí
podlévejte vývarem. Nakonec ho dochuťte kmínem, solí, pepřem a cukrem.
5
Upečená husí prsa nakrájejte a podávejte s knedlíky a zelím.