• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Husí prsa na calvadosu
Napište svůj komentář k receptu

Husí prsa na calvadosu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 170 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husí prsa na calvadosu
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      svazek tymián
    • 1
      l drůbeží vývar (z husích kostí a odřezků)
    • 5
      lžíce calvados
    • 250
      ml jablečná šťáva
    • 400
      g kořenová zelenina
    • jíška (na zahuštění)
    • 3
      ks husí prsa ( každé o váze asi 1 kg, s kůží)
    • 1
      lžíce jalovcové bobule
  • K podávání
    • červené zelí
    • knedlík

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso opláchněte a osušte. Z jedné strany trochu uvolněte kůži a vsuňte pod ni část nasekaných lístků tymiánu. Maso důkladně osolte a opepřete. Kůži několikrát propíchněte párátkem, aby se mohl vypékat tuk. Položte kůží nahoru do pekáče a pečte na druhé příčce odspoda asi 30 minut.
2
Kořenovou zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli na kostičky a obojí dejte do pekáče. Vsypte jalovčinky a pečte ještě hodinu, často podlévejte asi 3/4 litru vývaru. Maso vyjměte z pekáče a nechte přikryté stranou odpočívat. Výpek přeceďte přes síto do hrnce, nechte ustát a lžící seberte vrstvu sádla (to uchovejte na jiné použití, například na jíšku do polévky). Před podáváním ho pokrájejte na plátky. Do výpeku vmíchejte zbylý vývar, jablečnou šťávu a calvados. Povařte asi 5 minut, dochuťte solí, pepřem, zbylým tymiánem a případně zahustěte trochou jíšky.
3
----
4
=====Know-how=====
5
Nejste-li si příliš jisti s přípravou knedlíků, které ovšem ke klasickým pečením patří, nebojte se použít starého triku našich babiček a připravenou hmotu uvařte v ubrousku. Těsto na knedlíky udělejte řidší, ubrousek (nebo bílou utěrku) napřed namočte do studené vody a vyždímejte. Vůbec nezáleží na tom, jak nedbale těsto přesunete na ubrousek, protože jakmile ho zabalíte, těsto i vytvarujete. Na obou koncích ponechte trochu vůle a ubrousek dobře zavažte. Vložte do velkého kastrolu s vroucí mírně osolenou vodou a povařte 25 až 30 minut. Ještě horké opatrně rozvažte a knedlík propíchejte vidličkou, aby z něj vyšla pára. Místo ubrousku či utěrky můžete knedlík zabalit i do fólie na potraviny – nebojte se, nerozvaří se ani nepřilepí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou

Husí prsa plněná fíky s bramborovo…

Falešná husí játra

Falešná husí játra

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Calvados Červené zelí Cibule Drůbeží vývar Husí prsa Jablečná šťáva Jalovcové bobule Jíška Knedlík Kořenová zelenina Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Bábovka s tvarohovou náplní

Bábovka s tvarohovou náplní

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Škvarkové placky
Škvarkové placky
43
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Prsa v mrkvi
Prsa v mrkvi
25
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Husí játra jako předkrm
Husí játra jako předkrm
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo…
Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Husí vývar s těstovinami
Husí vývar s těstovinami
  • Recepty.cz
  • Husí prsa na calvadosu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact