Připravte si vývar. Na plech dejte husí skelet a droby. Přidejte očištěnou a na menší kousky nakrájenou zeleninu a vše upečte v troubě při 180 °C lehce dozlatova. Trvá to asi 30 minut. Poté přendejte maso a zeleninu do velkého hrnce a šťávu vylijte, protože vývar by byl moc tučný. Zalijte studenou vodou, přidejte koření, tymián a sůl a táhněte při nižší teplotě, vývar nesmí vřít, asi 4 hodiny. Poté vývar slijte, maso oberte, zbytek vyhoďte.
V dalším hrnci na másle orestujte očištěnou a na malé kostičky nakrájenou zeleninu. Zalijte ji vývarem a vařte doměkka, asi 10 minut.
3
Mezitím si připravte játrové knedlíčky. Očištěná játra rozmixujte spolu s máslem pokojové teploty, žloutkem, utřeným česnekem, kmínem, majoránkou, petrželkou,
solí a pepřem. Nakonec zlehka vmíchejte sníh vyšlehaný z bílků a zahustěte strouhankou.
Z hmoty vytvarujte v namočených rukou malé knedlíčky, vložte je do vroucí polévky a vařte je přibližně 8 minut. Nakonec přidejte obrané maso a jemně nasekanou petrželku.