• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Husí játra v lokši
Napište svůj komentář k receptu

Husí játra v lokši

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
4fotografie
Nahrát fotku
 

Bramborové placky zvané lokše mají tradici především na Moravě či na Slovensku. Dejte si je s husími játry dušenými s cibulkou a opečenou slaninou. Nezapomeňte na směs salátových listů a tato pochoutka pro skutečné labužníky bude dokonalá.

Suroviny

4 porce
  • Husí játra:
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks červená cibule
    • 300
      g husí játra
    • sůl dle chuti
    • pepř drcený čerstvý, dle chuti
    • salátové listy směs
  • Lokše
    • 600
      g brambory typ C
    • 100
      g polohrubá mouka 150 g
    • sůl dle chuti
    • husí sádlo na promazání

Postup přípravy receptu

1
Začněte lokšemi. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte, prolisujte nebo na jemno nastrouhejte. Na pomoučněném vále k nim přidejte většinu mouky se solí a vypracujte měkké, nelepivé těsto, podle potřeby dodejte zbývající mouku.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Z těsta odkrajujte kousky a na pomoučněném vále vyvalujte tenké placky. Opékejte je na suché pánvi. Hotové placky promazávejte husím sádlem, skládejte je na sebe a snažte se je uchovat teplé.
3
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte slaninu nakrájenou na kostičky a opékejte ji 1 minutu. Nyní přisypte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Játra očistěte a nakrájejte na malé kostičky, asi 1,5 x 1,5 cm. Přidejte je po 3 minutách k cibuli a opečte ze všech stran. Poté je podlijte 3 lžícemi vody a na středním plameni pod pokličkou duste 10–15 minut. Játra osolte, opepřete. Podávejte je v lokších se směsí salátových listů.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

Husa v šouletu

Husa v šouletu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Husa FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červená cibule Husí játra Husí sádlo Máslo Pepř drcený Polohrubá mouka Salátové listy Sůl

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Kokosová roláda II.

Kokosová roláda II.

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

73
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
42
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Tajemství Karla Šípa (80): Ukecal Dádu, ale na rande nešel!

Tajemství Karla Šípa (80): Ukecal Dádu, ale na rande nešel!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Husarské kotlety
Husarské kotlety
Husí játra jako předkrm
Husí játra jako předkrm
Husí játra s hruškami
Husí játra s hruškami
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí prsa na calvadosu
Husí prsa na calvadosu
  • Recepty.cz
  • Husí játra v lokši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact