• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hummous
Napište svůj komentář k receptu

Hummous

autor: Marie L.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hummous
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      kg cizrna
    • 2
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce pomazánkové máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce lák z okurek
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu den předem namočíme. Vodu slijeme, znovu zalijeme a dáme vařit. Uvaříme do měkka. Vychlazenou cizrnu umeleme na masovém mlýnku, přidáme hořčici, máslo a olej, zředíme trochou láku, když nemáme přidáme lžíci vody. Nakonec osolíme a mírně opepříme zamícháme rozetřený česnek. Mažeme na veku zdobíme kolečkem rajčete.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Marťásek | 9. 3. 2008 01:21

    Pasta Tahini se dá nahradit loupaným , lehce opraženým sezamovým semínkem , které rozmixujeme s trochou oleje :-)) Přimlouvám se za jeho použití , pomazánka je s ním opravdu výborná . Když místo láku z okurek použijeme citrónovou šťávu a bílý jogurt místo hořčice a pomazánkového másla , získáme o něco zdravější verzi :-))

  • Alena | 8. 3. 2008 19:12

    Pomazánku jsem použila na chlebíčky, ozdobila plátkem šunky a zeleninou, byly výborné. Nikdo nepoznal, že je to z hrachu. Jen tak mimochodem, proč je tento recept zařazen mezi pokrmy z rýže/obilovin, když cizrna je luštěnina?

  • Darryl Emerson | 12. 9. 2007 18:32

    http://2f61710ef5991c244d4b34e5565a3ca1-t.fflpbg.org <a href="http://2f61710ef5991c244d4b34e5565a3ca1-h.fflpbg.org">2f61710ef5991c244d4b34e5565a3ca1</a> [url]http://2f61710ef5991c244d4b34e5565a3ca1-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://2f61710ef5991c244d4b34e5565a3ca1-b2.fflpbg.org]2f61710ef5991c244d4b34e5565a3ca1[/url] [u]http://2f61710ef5991c244d4b34e5565a3ca1-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • zuzana šípová | 28. 5. 2007 16:39

    Tahini se dá koupit myslím v každém obchůdku se zdravou výživou. Máme tu jeden takový a tam mají i víc značek:-)

  • Anna G. | 27. 5. 2007 21:33

    Mate pravdu, ze toto je ponekud upraveny recept na hummous. Ale je to recept, ktery umozni lidem, kteri nemaji poneti o tom co je to Tahini udelat si hummous. Ani nevim jestli se da v Cechach sehnat pasta ze sezamovych seminek. Hummous podle tohoto receptu je vazne pochoutka.

  • zuzana šípová | 22. 5. 2007 16:59

    pozor!! do správného hummousu patří Tahini, což je pasta ze sezamových semínek nebo alespoň burákové máslo, dá to pomazánce nebo dipu, jak se tomu říká, ten správný šmrc. Já tam ještě přidávám na oliv.oleji osmažený česnek a cibulku. žádné pomazánkové máslo či lák z okurek:-) to je spíš humus po česku. nic ve zlým :-)

  • Marie L. | 22. 5. 2007 14:43

    V prodejnách zdravé výživy prodávají již namletou cizrnu pod tímto názvem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Oběd Večeře Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cizrna Hořčice Lák z okurek Olivový olej Pepř mletý Pomazánkové máslo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Salát z červené řepy s hruškou
Salát z červené řepy s…
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Hummous
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact