• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč s vanilkovým medem
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový koláč s vanilkovým medem

autor: Delarue
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • moučkový cukr k posypání
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 500
      g listové těsto
    • 35
      g rozinky
    • 250
      g lučina
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 175
      g med
    • 1
      ks vanilkový lusk semínka
    • 2
      ks hrušky na tenké plátky
    • 250
      g polotučný tvaroh
    • 55
      g cukr krupice + lžička navíc

Postup přípravy receptu

1
Na tvarohovou náplň smícháme prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35x25 cm a společně přeneste na plech.
2
Konce těsta mírně srolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete náplň a uhlaďte ji. Navrch naskládejte plátky neoloupaných hrušek. Jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc.

RADA: Vychytávky, které využijete při pečení sladkého i slaného!

3
V troubě rozehřáté na 200°C pečte dozlatova 20 minut.
4
Mezitím udělejte med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k bodu varu.
5
Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
6
Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.

RADA: Zkuste pravé české tvarohové buchty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Hrušková bryja s plackami

Hrušková bryja s plackami

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Září Říjen Listopad Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hrušky Listové těsto Lučina Máslo Med Moučkový cukr Polotučný tvaroh Rozinky Vanilkový cukr Vanilkový lusk Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

1524
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
754
Máslové řízky
Máslové řízky
662
Dýňová tortila
Dýňová tortila
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč II.
Hruškový koláč II.
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový řízek s Nivou
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč s vanilkovým medem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact