• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hřibová čalamáda tety Liduš
Napište svůj komentář k receptu

Hřibová čalamáda tety Liduš

autor: allena89
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
Hřibová čalamáda tety Liduš
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Nálev
    • 200
      ml voda
    • 400
      ml ocet
    • 6
      ks pepř celý
    • 6
      ks nové koření
    • 6
      ks bobkový list
    • 2,50
      kg hříbky dle chuti, mladé hříbky
    • 900
      g paprika - bílá
    • 600
      g cibule
    • 60
      g sůl
    • 300
      g cukr krupice
    • 250
      g olej
    • 300
      g kečup
    • 250
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Nálev svařit a nechat lehce vychladnout. Hříbky pokrájet, dát do hrnce, zalít vodou a nechat povařit cca 5 minut, po uvaření scedit a pořádně propláchnout vodou. Papriku nakrájet na nudličky, cibuli na větší kostičky.
2
Do velké mísy či hrnce dáme nakrájenou papriku a cibuli, scezené hříbky, přecedíme vychladlý nálev, aby tam nezůstalo koření, sůl, cukr, olej, kečup a rajský protlak.
3
Pořádně promícháme a plníme do skleniček, zavařujeme 15 minut.
4
Z této dávky vyjde 14 skleniček. Salát je prudce jedlý!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 28. 8. 2014 13:58

    Děkuji! Máte pravdu je prudce jedlá, nemám problém sníst jen tak celou skeničku :-)

  • recepty73
    recepty73 | 27. 8. 2014 20:18

    ...dělám si pod maso houby v rajčatech a čalamádu s houbami, do které přidávám i zelí ...chtěl jsem vyzkoušet Vaší čalamádu, protože už po přečtení jsem tušil, že to bude dobré, ale neměl jsem po ruce ingredience v potřebném množství, takže jsem musel trochu kouzlit: místo kečupu slazená rajské pyré z pasírovaných rajčat, houby - lesní směs, paprika bílá i červená se žlutou ...i ochutnávka už byla a čalamáda tety Liduš je opravdu prudce jedlá :-P ...doporučuji

  • allena89
    allena89 | 20. 8. 2014 15:34

    Samozřejmě tam být nemusí, můžete dát více rajského protlaku. Já osobně doporučuji dát domácí kečup z vlastních rajčátek.

  • Ivana | 19. 8. 2014 12:43

    Je nutný ten kečup?Nerada ho používám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Z hub Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr krupice Hříbky Kečup Nové koření Ocet Olej Paprika - bílá Pepř celý Rajský protlak Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Jednoduchý meruňkový koláč

Jednoduchý meruňkový koláč

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
19
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
19
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová (69) po propíchnutém močáku: Peklo nekončí!

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová (69) po propíchnutém močáku: Peklo nekončí!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Hry s cibulkami
Hry s cibulkami
Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Hříbkové kuře (králík) v sýrovém výpeku
Hříbky s kachními prsíčky
Hříbky s kachními prsíčky
Hříchy sedláka Míchy
Hříchy sedláka Míchy
Hříšný čokoládový koláč
Hříšný čokoládový koláč
Hubené fazolky pro chuť i dietu
Hubené fazolky pro chuť i dietu
  • Recepty.cz
  • Hřibová čalamáda tety Liduš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact