• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hráškový falafel s pečenými batáty
Napište svůj komentář k receptu

Hráškový falafel s pečenými batáty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dozlatova opečené placky ze směsi hrášku a voňavého koření si určitě hned oblíbíte. V kombinaci se sladkými batáty totiž chutnají báječně. Dejte si k nim cizrnový hummus a pokrm s příchutí exotiky bude dokonalý.

Suroviny

4 porce
  • Falafel
    • 120
      g hrách zelený loupaný půlený
    • 350
      g mražený hrášek
    • 1
      hrst koriandr čerstvý, najemno nasekaný
    • 1
      lžička římský kmín
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks batáty
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Hrách rozmixujte v suchém mixéru na jemnou mouku. Přidejte rozmražený hrášek, koriandr, římský kmín, olej, citronovou šťávu, chilli a prolisovaný česnek a ještě krátce promixujte, až bude hrášek rozmixovaný nahrubo. Do směsi vmíchejte škrob, osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Namočenýma rukama tvořte malé placičky asi 1,5 cm silné a opékejte je na rozpáleném grilu nebo pánvi po obou stranách dozlatova. Můžete použít i friťák.
3
Batáty dobře omyjte a nakrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zakapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20 minut.

RADA: 6 tipů, jak připravit batáty

4
Tip: Podávejte s hummusem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

Kuličky bez masa  - Falafel

Kuličky bez masa - Falafel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Česnek Chilli Citronová šťáva Hrách Koriandr Mražený hrášek Olej Pepř mletý Římský kmín Škrobová moučka Slunečnicový olej Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Masové kuličky v omáčce z Ikea

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

169
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
121
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
109
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
64
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
60
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hráškové rizoto
Hráškové rizoto
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškový krém
Hráškový krém
Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok (přívarek)
  • Recepty.cz
  • Hráškový falafel s pečenými batáty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact