• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 88
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • pepř mletý :čerstvě mletý nebo drcený
    • 250
      ml smetana
    • 4
      ks hovězí maso
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

1
Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem. Nesolíme! Olej rozehřejeme na těžké, nejlépe litinové nebo grilovací pánvi.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
**RARE STEAK** (krvavý): Steaky zprudka opečeme z obou stran (z každé asi 2 minuty).
3
**MEDIUM STEAK** (středně propečený): Po první minutě prudkého smažení plamen zmírníme a maso dopékáme 2 minuty po obou stranách.
4
**WELL DONE** (propečené): Steaky opékáme 5 minut po obou stranách,během pečení postupně snižujeme plamen.
5
Při obracení v žádném případě nenapichujeme steaky na vidličku, aby nevytekla šťáva. Hotové steaky vyjmeme, osolíme, necháme na teplém místě a doděláme omáčku.

RADA: JAk na správně šťavnatý steak?

6
Výpek z pánve zalijeme smetanou, osolíme a můžeme přidat i mletý pepř. Krátce povaříme, aby omáčka zhoustla. Hotovou omáčkou pak pepřové steaky na talíři přelijeme.
7
Pokud chceme omáčce dodat výraznější chuť, přidáme do pánve vysmažit i kousek uzeného špeku.
8
Na steaky můžeme použít nejen zadní hovězí, ale i přední. S výběrem nám poradí každý dobrý řezník.
9
Podáváme s bramborovou přílohou, například s rozpečenými bylinkovými bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak s houbovým přelivem

Steak s houbovým přelivem

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hobit | 29. 12. 2016 14:09

    jenom barbar :-S

  • Marcela | 6. 12. 2016 05:48

    Připraveno včera manželovi s láskou. Děkuji, bylo to výborné.

  • Marcela | 6. 12. 2016 05:47

    Připraveno včera manželovi s láskou. Děkuji, bylo to výborné.

  • Lenny | 10. 10. 2016 13:55

    Mam kamarada kuchare a ten dela ty nejlepsi steaky na svete a s peprovou omackou a domacima hranolkama :-* OYes

  • sakumprásk | 15. 6. 2016 07:48

    chrocht chrocht, nebe v hubě :-D

  • Elis | 5. 2. 2016 14:42

    Skvělé <3 To nemělo jedinou chybičku :-))

  • Iva Kočárková | 10. 10. 2015 17:18

    Moje první dva bifteky dopadly nad očekávání, děkuji za recpet.

  • Honza | 16. 5. 2015 20:45

    SUPER 8-)

  • Věra Šarbochová | 23. 5. 2014 14:00

    Tohle je přesně to co jsem hledala.Já tedy žádnou krev co teče z masa nesnesu,takže jsem propekla maso důkladně a bylo to perfektní a rychlé.Děkuji.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 11. 2013 15:51

    Popis přípravy steaku je dobrý, pepřová omáčka je trochu zjednodušené verze, určitě se s tím dá více vyhrát (brandy, flambování, nakládaný zelený pepř).

  • Gréta | 3. 11. 2013 08:25

    Kdo to naklepává? :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Grilování & BBQ Grilované hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hovězí maso Olej Pepř mletý Smetana Sůl

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

110
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
71
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
63
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
51
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
34
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou…
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí steak se salsou verde
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
  • Recepty.cz
  • Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact