• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí roštěná
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí roštěná

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí roštěná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      plátek hovězí roštěná
    • 200
      g slanina
    • 2
      ks cibule střední
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná a dijonská
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Plátky jemně naklepeme, nařízneme, osolíme, potřeme oběma druhy hořčice a paprikou. Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, vložíme roštěnky. Necháme je tzv. zatáhnout. Podlijeme vodou a dusíme asi 45 minut. Měkké maso vyjmeme, do směsi nalijeme smetanu a rozmixujeme. Do omáčky vložíme moso.
2
Jako příloha se hodí bramborový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Rubešová | 27. 5. 2008 10:41

    Jasne rostenka je rostenka nejlepsi tak sesnactileta

  • hana nováková | 27. 5. 2008 09:14

    Vážená paní Vrabcová, recept jsem poslala s odkazem na autorku už spolu se svým prvním komentářem, za nímž si pevně stojím.

  • Marcela Vrabcová | 26. 5. 2008 15:14

    Třeba ho tam nekdy jednou muzete pridat..., misto plivani na jine recepty.

  • hana nováková | 26. 5. 2008 12:21

    Ano, je to Sandtnerka a její slavná kuchařka. Bohužel, recept od ní se v nových neobjevil. Třeba někdy jednou...

  • Oldřich Gargulák | 23. 5. 2008 20:52

    Ale Marii Janků-Sandtnerovou určitě znáte.

  • Tereza J. | 23. 5. 2008 18:51

    Pani Hana, ako tu napísala Laďka, hovädzia roštenka je druh mäsa, je to po sviečkovici najviac cenený druh hovädzieho mäsa. Používa sa na minútky, na anglický spôsob ( rozbíf ) alebo dusením na rôzne spôsoby. Takže neexistuje jeden jediný spôsob prípravy roštenky, ale množstvo druhov príprav a postupov.

  • Tereza J. | 23. 5. 2008 18:51

    Pani Hana, ako tu napísala Laďka, hovädzia roštenka je druh mäsa, je to po sviečkovici najviac cenený druh hovädzieho mäsa. Používa sa na minútky, na anglický spôsob ( rozbíf ) alebo dusením na rôzne spôsoby. Takže neexistuje jeden jediný spôsob prípravy roštenky, ale množstvo druhov príprav a postupov.

  • ladislava staffenová | 23. 5. 2008 16:38

    Jen pro doplnění - roštěná jsou lidové názvy druhu hovězího masa - vysoký nebo nízký roštěnec (viz jakákoli kuchařka i www.hovezimaso,cz),takže na co to kuchař použije a a ja k to nazve,je čistě jen na něm.Klasika - roštěná a omáčka - každý známe nejméně tucet obměn a každá je ta pravá pro toho,kdo vaří. Hlavně,že si pochutnáme,ne? :)))

  • Marcela Vrabcová | 23. 5. 2008 16:16

    Pani Hano, ale tady nikdo nerika, ze je to tradicni rostena. Je to proste dalsi recept na upravu rostenky. Ja osobne bych sice taky volila jinou prilohu, na druhou stranu ten knedlik laka k vyzkouseni. Porad mi to prijde lepsi nez rizek s testovinami, ktery mi nabizeji v Nemecku. Pani Marii Janku neznam, ale co vim, tak treba pani Arian, nebo Terezka J., jsou rozhodne nezpochybnitelne kucharske kapacity :-).

  • hana nováková | 23. 5. 2008 10:24

    Není to otázka chuti! Tradiční hovězí roštěná se prostě dělá odlišně, pokud to nazvete jakkoliv jinak, je to zcela v pořádku a nebudu mít výhrady. Pouze k době dušení, 45 minut je zkrátka příliš. Přidávám recept na pravou hovězí roštěnou od (snad nezpochybnitelné) kuchařské kapacity Marie Janků.

  • Hela - | 22. 5. 2008 18:36

    Jestli se nemýlím, tak v kuchařkách je to prezentováno jako Švédská roštěná a je to moc dobré. Ten bramborový knedlík je sice věcí názoru, ale pokud se jí i s gulášem, tak proč ne.

  • ladislava staffenová | 22. 5. 2008 17:40

    souhlasím s paní Terezkou, já sma takto obdobně maso připravuju,je velmi dobré a maso přece zkoušíme,nenecháme ho tam přesně tolik a tolik minut,nejen trouba i plotýnky a tedy celý sporák - každý vaří a peče jinak.Tu 1 jsem dala já a můžu mít třeba výhrady k příloze - já miluju rýži,těstoviny brambory,tak dám jinou přílohu a neřeším to:)))hezký podvečer stafl

  • Tereza J. | 22. 5. 2008 16:58

    Prečo nazývať hocijaké jedlo nechutnosťou? A hneď 5, len preto, že ja mám iné chute ?

  • hana nováková | 22. 5. 2008 14:57

    Pravá hovězí roštěná je tak výrazné maso, že je škoda ji "vylepšovat" cibulí nebo hořčicí. To, co je tu uvedeno, připomíná španělské ptáčky na smetaně, navíc roštěnka dušená 45 minut, bude chutnat jako hadr. Bramborový knedlík tu nechutnost jen korunuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Hovězí roštěná Paprika - sladká Rostlinný olej Slanina Smetana na vaření Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept
Hrachový kucmoch s…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Srbské rizoto
Srbské rizoto
20
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
19
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoká premiéra komedie Milion: Nožka pro Lábuse a vášeň VIP dcery!

Divoká premiéra komedie Milion: Nožka pro Lábuse a vášeň VIP dcery!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Hovězí roštěná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact