• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g roštěná Nízký roštěnec
    • 100
      g hořčice kremžská
    • 100
      g dijonská hořčice
    • 100
      g hořčice plnotučná
    • 50
      g worcestrová omáčka
    • 50
      g rostlinný olej
    • pepř mletý
    • mořská sůl
  • Smetanové brambory
    • 800
      g brambory
    • 400
      g smetana (33 %)
    • máslo Na vymazání formy
    • muškátový oříšek Mletý
    • pepř mletý Čerstvě
    • sůl
  • Restovaná minizelenina
    • 100
      g patizony Mini
    • 100
      g cherry rajčátka
    • 100
      g cuketa Mini
    • olivový olej Extra virgin
    • pepř mletý
    • sůl
    • bylinky Na ozdobu
    • limetka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Roštěnec důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme bílým motozem, aby držel rovnoměrný tvar. Připravíme marinádu. V ploché misce důkladně promícháme všechny hořčice s worchesterem. Maso vložíme do marinády a necháme v ní naložené nejlépe přes noc. Potom ho vyndáme a na pánvi s rozpáleným olejem prudce ze všech stran opečeme. Orestované maso přendáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě pečeme na 150 °C cca 25 minut.
2
//**Přílohy:**// brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme do máslem vytřené pečící formy. Plátky brambor zalijeme smetanou, kterou nejprve ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 20 minut, dokud nechytnou světle hnědou barvu.
3
Zeleninu očistíme, omyjeme a podle chuti okořeníme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi necháme rozehřát 2 lžíce olivového oleje a zeleninu na něm velmi prudce a krátce orestujeme a na závěr osolíme.
4
Upečený roastbeef nakrájíme na tenké plátky a podle chuti opepříme a osolíme mořskou solí. Smetanové brambory nakrájíme v pečící formě na jednotlivé porce a servírujeme spolu s plátky masa a orestovanou minizeleninou. Pokrm ozdobíme čerstvými bylinkami a plátky limetky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova | 8. 8. 2006 11:43

    Je to vynikajici jidlo a ta restovana minizelenina (davam maslo) k tomu nema chybu! Je to trochu drahe a trochu pracne, ale na slavnostni obed nebo vecere idealni:-) Ja podavam s brambory pecene na masle v troube.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Cherry rajčátka Cuketa Dijonská hořčice Hořčice kremžská Hořčice plnotučná Limetka Máslo Mořská sůl Muškátový oříšek Olivový olej Patizony Pepř mletý Roštěná Rostlinný olej Smetana Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Domácí jablečný závin (štrůdl)

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

109
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva -…
25
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact