• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí po Burngunsku
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí po Burngunsku

autor: Leo123
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg hovězí kýta
    • 250
      g uzená slanina
    • 500
      ml červené víno Cabernet
    • 500
      ml hovězí vývar Masox
    • 200
      g žampiony
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 140
      g rajský protlak
    • 10
      ks šalotka
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 4
      ks snítka tymiánu
    • 2
      ks bobkový list
    • máslo
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejeme na 230°C. Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme. Slaninu nakrájíme na kousky cca 3x2 cm, vložíme do vroucí vody a 10 minut blanšírujeme.
2
Slaninu osušíme a orestujeme na 1 lžíci oleje. Vyndáme ji a na výpeku orestujeme kostky masa dohněda. Orestované maso přendáme do kastrolu, ve kterém ho budeme péct v troubě, k tuku přidáme plátek másla a ještě orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Zeleninu přidáme k masu, vše osolíme a opepříme, poprášíme dvěma lžícemi mouky a kastrolem zatřeseme, aby se maso obalilo moukou. Vložíme na 4 minuty do trouby.
4
Poté vyndáme, teplotu v troubě snížíme na 150°C. Kastrol dáme na plotýnku a přilijeme vývar a červené víno tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a tymián svázaný s bobkovým listem.
5
Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme 3 hodiny, po každé hodině promícháme. Mezitím orestujeme na másle celé oloupané šalotky a poté žampiony.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

6
Hotové maso přecedíme, vyjmeme bobkový list s tymiánem a šťávu doladíme - buď povolíme vývarem, nebo redukujeme mírným varem do požadované hustoty. Vše promícháme, dosolíme a dopepříme.
7
Podáváme s bramborovou kaší

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí kýta Hovězí vývar Máslo Mrkev Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Šalotka Snítka tymiánu Sůl Uzená slanina Žampiony

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

74
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
27
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
24
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
21
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Kissáci pláčou za »bráchu« Ace (†74): Sbohem, rockový vojáku

Kissáci pláčou za »bráchu« Ace (†74): Sbohem, rockový vojáku

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí polévka s masem - dietní
Hovězí polévka s masem - dietní
Hovězí ptáčky s rýží
Hovězí ptáčky s rýží
  • Recepty.cz
  • Hovězí po Burngunsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact