• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí po Burngunsku
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí po Burngunsku

autor: Leo123
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg hovězí kýta
    • 250
      g uzená slanina
    • 500
      ml červené víno Cabernet
    • 500
      ml hovězí vývar Masox
    • 200
      g žampiony
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 140
      g rajský protlak
    • 10
      ks šalotka
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 4
      ks snítka tymiánu
    • 2
      ks bobkový list
    • máslo
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejeme na 230°C. Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4 cm a dobře osušíme. Slaninu nakrájíme na kousky cca 3x2 cm, vložíme do vroucí vody a 10 minut blanšírujeme.
2
Slaninu osušíme a orestujeme na 1 lžíci oleje. Vyndáme ji a na výpeku orestujeme kostky masa dohněda. Orestované maso přendáme do kastrolu, ve kterém ho budeme péct v troubě, k tuku přidáme plátek másla a ještě orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Zeleninu přidáme k masu, vše osolíme a opepříme, poprášíme dvěma lžícemi mouky a kastrolem zatřeseme, aby se maso obalilo moukou. Vložíme na 4 minuty do trouby.
4
Poté vyndáme, teplotu v troubě snížíme na 150°C. Kastrol dáme na plotýnku a přilijeme vývar a červené víno tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a tymián svázaný s bobkovým listem.
5
Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme 3 hodiny, po každé hodině promícháme. Mezitím orestujeme na másle celé oloupané šalotky a poté žampiony.

RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

6
Hotové maso přecedíme, vyjmeme bobkový list s tymiánem a šťávu doladíme - buď povolíme vývarem, nebo redukujeme mírným varem do požadované hustoty. Vše promícháme, dosolíme a dopepříme.
7
Podáváme s bramborovou kaší

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí kýta Hovězí vývar Máslo Mrkev Pepř mletý Rajský protlak Rostlinný olej Šalotka Snítka tymiánu Sůl Uzená slanina Žampiony

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

30
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

Marika Gombitová překvapila: Po letech dramatická změna vzhledu!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí polévka s masem - dietní
Hovězí polévka s masem - dietní
Hovězí ptáčky s rýží
Hovězí ptáčky s rýží
  • Recepty.cz
  • Hovězí po Burngunsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact