• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgundsku
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí po burgundsku

autor: no-niki
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 32
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí po burgundsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hovězí maso
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer stejně velký jako mrkev
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 250
      g žampiony malé
    • 16
      ks malé cibulky
    • 0,75
      l portské víno
    • olej
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek na plátky

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci si nasucho osmažíme slaninu (pokud není dost prorostlá, přidáme trošku sádla), přidáme mrkev, celer (obojí nakrájené na kostičky), cibuli (nakrájenou nadrobno) a necháme opékat.
2
Když je zelenina měkká, přidáme česnek a ještě chvíli opékáme. Po změknutí vyndáme veškerý obsah z hrnce do misky. Do hrnce nalijeme olej, na kterém zprudka opečeme hovězí maso, které jsme si nakrájeli na kostky a obalili jej v mouce smíchané s pepřem. Když je maso ze všech stran opečené, zalijeme ho portským vínem, vrátíme zpět zeleninu, přidáme bobkový list, osolíme a vaříme poloodkryté na velmi mírném ohni po dobu cca 2 hodin.
3
Žampiony si očistíme (neloupeme) a společně s cibulkami je vložíme na plech s pečícím papírem. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené na 180° na cca 40 min. Do hrnce přidáme 20 minut před koncem vaření.
4
Podáváme nejlépe s domácím pečivem nebo dobrou koupenou bagetkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Malé cibulky Mrkev Olej Olivový olej Pepř mletý Portské víno Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Paprikový salát

Paprikový salát

Čebureky

Čebureky

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Tvarohový koláč s třešněmi

Tvarohový koláč s třešněmi

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Jednoduché pivní staročeské řízky
Jednoduché pivní…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgundsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact