• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 900
      g hovězí kýta
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • 1
      ks petržel
    • 3
      ks cibule
    • 2
      hrst sušené houby
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • hovězí vývar
    • 1
      ks dýně
    • 4
      ks brambory
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • muškátový oříšek
    • máslo
    • 1
      dl mléko
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Plátky z hovězí kýty lehce naklepeme, po obvodu několika mělkými řezy nařízneme, aby se maso během tepelné úpravy nekroutilo, a z obou stran okořeníme solí a čerstvě mletým pepřem.
2
Cibuli a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3
V rozpáleném oleji nejdříve z obou stran opečeme hovězí plátky, aby se maso zatáhlo, poté plátky vyjmeme, udržujeme v teple a do výpeku vsypeme kostičky cibule s petrželí a opékáme dozlatova. Okořeníme kmínem a paprikou, promícháme, vrátíme plátky hovězího a zalijeme vývarem. Pomalu dusíme pod pokličkou doměkka - zhruba dvě hodiny.
4
Mezitím oloupeme půlku dýně a nakrájíme na větší kostky. Oloupané brambory rozčtvrtíme a společně s dýní vaříme v osolené vodě (či vývaru) do změknutí.
5
Druhou polovinu dýně oloupeme a nakrájíme na měsíčky, které pokládáme na olivovým olejem vymazaný plech. Osolíme, zakápneme ještě trochou oleje a vložíme do rozpálené trouby.
6
Dýně po zezlátnutí ze spodní strany otočíme a pečeme ještě asi čtvrt hodiny, aby získaly zlatohnědou barvu z obou stran.
7
Vařenou dýni s bramborami slijeme, přidáme máslo, ohřáté mléko, rozšťoucháme a okořeníme podle chuti solí, muškátovým oříškem a balzamikovým octem.
8
Doměkka dušené maso s houbovou omáčkou podáváme s kaší a zdobíme měsíčky zlatohnědé dýně. Výborně chutná s černým pivem. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Cibule Drcený kmín Dýně Hovězí kýta Hovězí vývar Máslo Mléko Mletá sladká paprika Muškátový oříšek Olej Olivový olej Pepř mletý Petržel Sůl Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Bigos

Bigos

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Výborný losos

Výborný losos

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

40
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
35
Hummus s grilovanými tortillami
Hummus s grilovanými…
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
24
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Štěpánka Fingerhutová pár měsíců po svatbě: Ukázala pozitivní test

Štěpánka Fingerhutová pár měsíců po svatbě: Ukázala pozitivní test

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact