• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 900
      g hovězí kýta
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • 1
      ks petržel
    • 3
      ks cibule
    • 2
      hrst sušené houby
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • hovězí vývar
    • 1
      ks dýně
    • 4
      ks brambory
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • muškátový oříšek
    • máslo
    • 1
      dl mléko
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Plátky z hovězí kýty lehce naklepeme, po obvodu několika mělkými řezy nařízneme, aby se maso během tepelné úpravy nekroutilo, a z obou stran okořeníme solí a čerstvě mletým pepřem.
2
Cibuli a petržel oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3
V rozpáleném oleji nejdříve z obou stran opečeme hovězí plátky, aby se maso zatáhlo, poté plátky vyjmeme, udržujeme v teple a do výpeku vsypeme kostičky cibule s petrželí a opékáme dozlatova. Okořeníme kmínem a paprikou, promícháme, vrátíme plátky hovězího a zalijeme vývarem. Pomalu dusíme pod pokličkou doměkka - zhruba dvě hodiny.
4
Mezitím oloupeme půlku dýně a nakrájíme na větší kostky. Oloupané brambory rozčtvrtíme a společně s dýní vaříme v osolené vodě (či vývaru) do změknutí.
5
Druhou polovinu dýně oloupeme a nakrájíme na měsíčky, které pokládáme na olivovým olejem vymazaný plech. Osolíme, zakápneme ještě trochou oleje a vložíme do rozpálené trouby.
6
Dýně po zezlátnutí ze spodní strany otočíme a pečeme ještě asi čtvrt hodiny, aby získaly zlatohnědou barvu z obou stran.
7
Vařenou dýni s bramborami slijeme, přidáme máslo, ohřáté mléko, rozšťoucháme a okořeníme podle chuti solí, muškátovým oříškem a balzamikovým octem.
8
Doměkka dušené maso s houbovou omáčkou podáváme s kaší a zdobíme měsíčky zlatohnědé dýně. Výborně chutná s černým pivem. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Cibule Drcený kmín Dýně Hovězí kýta Hovězí vývar Máslo Mléko Mletá sladká paprika Muškátový oříšek Olej Olivový olej Pepř mletý Petržel Sůl Sušené houby
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Houbový guláš
Houbový guláš
22
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s houbovou omáčkou a dýňovobramborovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact