• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Hovězí Massaman karí s batáty
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí Massaman karí s batáty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s batáty
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vynikající karí z hovězího masa, cibule, sladkých batátů a speciální massaman pasty. Pokrm se tradičně připravuje v Thajsku, ale kořeny má pravděpodobně i v Persii. Odtud doputovalo voňavé koření, které v karí nesmí chybět.

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce olej
    • 800
      g hovězí kýta
    • 2
      ks cibule
    • 4
      lžíce pasta Massaman kari pasty
    • 1
      plechovka kokosové mléko
    • 2
      lžíce rybí omáčka
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks batáty střední

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm na kostky nakrájené a osolené hovězí maso, asi 4 minuty. Poté přisypte na plátky nakrájenou cibuli a dál restujte zhruba 5 minut. Přidejte kari pastu a ještě minutu restujte. Nyní vše zalijte kokosovým mlékem, přidejte rybí omáčku, bobkové listy a duste na mírném ohni pod pokličkou asi hodinu.

RADA: Recept na přípravu Massaman kari pasty!

2
Poté do kastrolu přidejte oloupané a na větší kostky nakrájené batáty a duste dalších 20 minut. Podávejte s rýží, případně ozdobené posekanými oříšky kešú a mátou.
3
Tip: Thajci si rádi vyhrají s brambory i cibulí - krájejí je na různé tvary a dokonce i květy. Máte-li čas, zkuste to!
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí maso rendang

Hovězí maso rendang

Lilek s hovězím po japonsku

Lilek s hovězím po japonsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bobkový list Cibule Hovězí kýta Kokosové mléko Olej Pasta Rybí omáčka

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

20
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
16
Vaječný koňak
Vaječný koňak
14
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Hovězí maso rendang
Hovězí maso rendang
Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso s bambusem a houbami
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí maso v jogurtové omáčce
Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami
Hovězí ministeaky s restovanými…
Hovězí na červeném víně
Hovězí na červeném víně
Hovězí na hořčici s houbami
Hovězí na hořčici s houbami
  • Recepty.cz
  • Hovězí Massaman karí s batáty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact