• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí bourguignon
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí bourguignon

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: 260 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající hovězí po burgundsku pochází, jak už název napovídá, z Francie. Maso dušené na červeném víně s rajčatovou omáčkou, zeleninou a žampiony má výraznou chuť a zasytí i ty nejhladovější strávníky.

Suroviny

8 porce
    • 1,50
      kg hovězí maso vrchní nebo spodní šál
    • 150
      g slanina
    • slunečnicový olej
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 700
      ml červené víno suché
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 1
      plechovka rajčatová omáčka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks bobkový list
    • tymián
    • bramborová kaše bramborové pyré, pečivo k podávání
  • Vložka:
    • 12
      ks šalotka
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce olej
    • 400
      ml hovězí vývar
    • bouquet garni 4 snítky petrželky, 1 bobkový list a 2 snítky v tymiánu svázané v gáze
    • 500
      g žampiony

Postup přípravy receptu

1
Očištěné maso nakrájejte na kostky velké 5 x 5 cm. Slaninu nakrájejte na kostky a dozlatova ji orestujte v silnostěnném kastrolu zastříknutém olejem. Vyndejte ji děrovanou lžící na talíř a nyní v kastrolu opečte ze všech stran maso. Přesuňte ho ke slanině.
2
V kastrolu opečte na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev a cibuli. Do kastrolu vraťte maso se slaninou. Osolte je a opepřete, poprašte moukou. Znovu orestujte a promíchejte. Přilijte víno a vývaru jen tolik, aby bylo maso pod hladinou. Vmíchejte rajčatový protlak, prolisovaný stroužek česneku, bobkový list a většinu tymiánu (trochu lístků si odložte na ozdobu). Kastrol vložte do spodní části trouby. Přikryjte poklicí a při 160 °C pečte 3 až 4 hodiny.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Šalotky mezitím oloupejte a rozdělte na jednotlivé cibulky. Rozehřejte 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje a na tuku 10 minut zvolna opékejte cibulky. Zalijte vývarem, přidejte bouquet garni a za mírné teploty vařte pod poklicí asi 1 hodinu.
4
Očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Před koncem vaření masa je 5 minut restujte na zbylém másle a oleji.
5
Šalotky i žampiony vsypte k masu, přidejte odložené lístky tymiánu a podávejte s bramborovým pyré nebo pečivem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí Massaman karí s batáty

Hovězí Massaman karí s batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Bouquet garni Bramborová kaše Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Rajčatová omáčka Šalotka Slanina Slunečnicový olej Sůl Tymián Žampiony

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Turecký med

Turecký med

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

38
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
34
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
31
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
23
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Vepřové námořnické maso
Vepřové námořnické maso

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Další rozchod v rodině Ivana Trojana: Syn dostal kopačky!

Další rozchod v rodině Ivana Trojana: Syn dostal kopačky!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Houstičky z podmáslí
Houstičky z podmáslí
Hovězí  vývar s nudlemi
Hovězí vývar s nudlemi
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
Hovězí burger se sýrem Brie,…
Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Hovězí guláš
Hovězí guláš
  • Recepty.cz
  • Hovězí bourguignon
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact