• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí bourguignon
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí bourguignon

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: 260 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající hovězí po burgundsku pochází, jak už název napovídá, z Francie. Maso dušené na červeném víně s rajčatovou omáčkou, zeleninou a žampiony má výraznou chuť a zasytí i ty nejhladovější strávníky.

Suroviny

8 porce
    • 1,50
      kg hovězí maso vrchní nebo spodní šál
    • 150
      g slanina
    • slunečnicový olej
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 700
      ml červené víno suché
    • 500
      ml hovězí vývar
    • 1
      plechovka rajčatová omáčka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks bobkový list
    • tymián
    • bramborová kaše bramborové pyré, pečivo k podávání
  • Vložka:
    • 12
      ks šalotka
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce olej
    • 400
      ml hovězí vývar
    • bouquet garni 4 snítky petrželky, 1 bobkový list a 2 snítky v tymiánu svázané v gáze
    • 500
      g žampiony

Postup přípravy receptu

1
Očištěné maso nakrájejte na kostky velké 5 x 5 cm. Slaninu nakrájejte na kostky a dozlatova ji orestujte v silnostěnném kastrolu zastříknutém olejem. Vyndejte ji děrovanou lžící na talíř a nyní v kastrolu opečte ze všech stran maso. Přesuňte ho ke slanině.
2
V kastrolu opečte na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev a cibuli. Do kastrolu vraťte maso se slaninou. Osolte je a opepřete, poprašte moukou. Znovu orestujte a promíchejte. Přilijte víno a vývaru jen tolik, aby bylo maso pod hladinou. Vmíchejte rajčatový protlak, prolisovaný stroužek česneku, bobkový list a většinu tymiánu (trochu lístků si odložte na ozdobu). Kastrol vložte do spodní části trouby. Přikryjte poklicí a při 160 °C pečte 3 až 4 hodiny.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Šalotky mezitím oloupejte a rozdělte na jednotlivé cibulky. Rozehřejte 1 lžíci másla a 1 lžíci oleje a na tuku 10 minut zvolna opékejte cibulky. Zalijte vývarem, přidejte bouquet garni a za mírné teploty vařte pod poklicí asi 1 hodinu.
4
Očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Před koncem vaření masa je 5 minut restujte na zbylém másle a oleji.
5
Šalotky i žampiony vsypte k masu, přidejte odložené lístky tymiánu a podávejte s bramborovým pyré nebo pečivem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí Massaman karí s batáty

Hovězí Massaman karí s batáty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Bouquet garni Bramborová kaše Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Rajčatová omáčka Šalotka Slanina Slunečnicový olej Sůl Tymián Žampiony

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

236
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
63
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Těžce nemocná Markéta Konvičková (31): Splnila si sen! To je ale Havaj

Těžce nemocná Markéta Konvičková (31): Splnila si sen! To je ale Havaj

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Houstičky z podmáslí
Houstičky z podmáslí
Hovězí  vývar s nudlemi
Hovězí vývar s nudlemi
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Hovězí burger se sýrem Brie, brusinkovou omáčkou a salátem
Hovězí burger se sýrem Brie,…
Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Hovězí guláš
Hovězí guláš
  • Recepty.cz
  • Hovězí bourguignon
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact