• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Houskový knedlík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks rohlík
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku, sůl, prášek do pečiva, nakrájený rohlík, vejce, vlažnou vodu dle potřeby. Vše smícháme a tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 20 minut po každé straně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanny1 | 25. 6. 2014 20:13

    Recept dobry doporucuju... jen sem je mela naky tvrdsi ....

  • virzi1 | 1. 2. 2014 12:54

    VŠEM MOHU JEN DOPORUŽIT,DNES JSEM HOUSKOVÝ KNEDLÍK VYZKOUŠEL A VELICE CHUTNÁ.

  • Petra Matysová | 1. 2. 2013 09:05

    Knedlíky jsou vynikající.... ;-)

  • Jana Cernohorska | 9. 3. 2009 11:37

    Strasne jednoduchy , rychly a chutny ! Vrele kazdymu doporucuju .

  • Simča Sládková | 31. 1. 2009 18:00

    Jo, Vladane, dělám to taky tak. Mám poměr na 1/4 l mléka, 1/8 l vody, 2 vejce, lžička oleje, špetka soli, 1/2 kila hrubé mouky, 3 rohlíky (nejlépe z minulého dne) nakrájené na kostky. Nedávám žádný prdopeč, ale těsto dobře (před přidáním rohlíků) propracuji, až těsto dělá bubliny. Pak přidám rohlíky a nechám cca 1/2 hodiny odstát. Z 1/2 kila mouky dělám 3 kulaté knedle a vařím je 15 minut, přičemž je také otáčím v polovině doby. Kdyby byly knedle větší, tak se logicky vaří déle.

  • Vladan M | 31. 1. 2009 08:56

    Dávám místo vody mléko,a lžíci oleje a rohlíků o kapánek víc.Rohlíky zapracuju do hotového těsta a nechám 10-15 minut odstát.Když mám těsta víc vařím i víc jak 25 minut, jednou otočím......minuta sem,minuta tam.....

  • Mirka P. | 5. 8. 2008 16:09

    Já také knedlík neotáčím, chce to jen dobře vypracovat těsto. Dělám ale kynutý.

  • Irena Klasová | 5. 8. 2008 14:26

    A nemá to být 10 minut z každé strany, celkem těch 20 minut? Já knedlíky sice nedělám, to přenechávám mamce, která je dělá moc dobré a vím, že je vaří ve vroucí vodě zhruba těch 20 minut, ale neotáčí je.

  • Věra Štroblová | 4. 8. 2008 10:19

    já bych opravila poslední větu asi takto : vaříme v vroutí vodě 20 minut a průběžně asi o 5 minutách ve vodě otočíme. V žádném případě nevařit 40 minut !!

  • Mirka P. | 3. 8. 2008 22:07

    20 minut po každé straně je celkem 40 minut? Není to moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Prášek do pečiva Rohlík Sůl Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Malinový likér

Malinový likér

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Domací houstičky

Domací houstičky

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Houbový guláš
Houbový guláš
21
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact