• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík
Napište svůj komentář k receptu

Houskový knedlík

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houskový knedlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks rohlík
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku, sůl, prášek do pečiva, nakrájený rohlík, vejce, vlažnou vodu dle potřeby. Vše smícháme a tvoříme knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 20 minut po každé straně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččin houskový knedlík

Babiččin houskový knedlík

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanny1 | 25. 6. 2014 20:13

    Recept dobry doporucuju... jen sem je mela naky tvrdsi ....

  • virzi1 | 1. 2. 2014 12:54

    VŠEM MOHU JEN DOPORUŽIT,DNES JSEM HOUSKOVÝ KNEDLÍK VYZKOUŠEL A VELICE CHUTNÁ.

  • Petra Matysová | 1. 2. 2013 09:05

    Knedlíky jsou vynikající.... ;-)

  • Jana Cernohorska | 9. 3. 2009 11:37

    Strasne jednoduchy , rychly a chutny ! Vrele kazdymu doporucuju .

  • Simča Sládková | 31. 1. 2009 18:00

    Jo, Vladane, dělám to taky tak. Mám poměr na 1/4 l mléka, 1/8 l vody, 2 vejce, lžička oleje, špetka soli, 1/2 kila hrubé mouky, 3 rohlíky (nejlépe z minulého dne) nakrájené na kostky. Nedávám žádný prdopeč, ale těsto dobře (před přidáním rohlíků) propracuji, až těsto dělá bubliny. Pak přidám rohlíky a nechám cca 1/2 hodiny odstát. Z 1/2 kila mouky dělám 3 kulaté knedle a vařím je 15 minut, přičemž je také otáčím v polovině doby. Kdyby byly knedle větší, tak se logicky vaří déle.

  • Vladan M | 31. 1. 2009 08:56

    Dávám místo vody mléko,a lžíci oleje a rohlíků o kapánek víc.Rohlíky zapracuju do hotového těsta a nechám 10-15 minut odstát.Když mám těsta víc vařím i víc jak 25 minut, jednou otočím......minuta sem,minuta tam.....

  • Mirka P. | 5. 8. 2008 16:09

    Já také knedlík neotáčím, chce to jen dobře vypracovat těsto. Dělám ale kynutý.

  • Irena Klasová | 5. 8. 2008 14:26

    A nemá to být 10 minut z každé strany, celkem těch 20 minut? Já knedlíky sice nedělám, to přenechávám mamce, která je dělá moc dobré a vím, že je vaří ve vroucí vodě zhruba těch 20 minut, ale neotáčí je.

  • Věra Štroblová | 4. 8. 2008 10:19

    já bych opravila poslední větu asi takto : vaříme v vroutí vodě 20 minut a průběžně asi o 5 minutách ve vodě otočíme. V žádném případě nevařit 40 minut !!

  • Mirka P. | 3. 8. 2008 22:07

    20 minut po každé straně je celkem 40 minut? Není to moc?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Prášek do pečiva Rohlík Sůl Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Brokolice / květák v sýrovém těstíčku

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Zapečený flatbread s…
18
Srbské rizoto
Srbské rizoto
17
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Houskový knedlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact