• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbový guláš na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Houbový guláš na smetaně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbový guláš na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g houby čerstvé - hřiby, křemenáče, růžovky, klouzky nebo směs
    • 1
      ks brambory větší
    • 1
      ks paprika
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 250
      ml smetana nebo mléko
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nákrájené houby, na kostky nakrájený brambor a na kousky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme podlejeme vodou, nebo vývarem. Dusíme do měkka. Zalejeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali trochu polohrubé mouky. Dochutíme velkou lžící plnotučné hořčice a ještě chvíli povaříme.
2
Podáváme sypané strouhaným sýrem. Nejlepší přílohou je tmavý chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbový guláš III.

Houbový guláš III.

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Česnekovo-houbový guláš

Česnekovo-houbový guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MichaelaKra | 16. 12. 2018 11:02

    Ahoj, Tento guláš je moc dobrý, dávám za jedna :) Já dělám malinko jiný, recept jsem dostala v létě od kolegyně, má ho trochu vylepšený a je to tento https://erecepty.eu/houbovy-gulas/ Dělala jsem a je fakt super. Jelikož bylo u nás letos velká úroda hub, tak si ho i párkrát zopakovala :''D

  • nora | 31. 8. 2013 21:28

    Tak uvareno paprika nebyla ale i. Tak je to dobré :-)

  • Hana N. | 31. 1. 2008 10:04

    Klidně tam tu hořčici dejte, protože to není čistý guláš, je tam smetana. Tím celá ta omáčka dostane tu správnou chuť.

  • Lenka B | 1. 11. 2007 10:23

    Jen mám dotaz, dávali jste tam tu hořčici?Neumím si moc představit hořčici v guláši...

  • Wendy | 4. 10. 2007 21:10

    Moooc dobré, dávám za 1! Sice jsem nesýpala sýrem, ale za to jsem přidala (dle doporučení p. Špičky) 1 pálivou papričku. Opravdu velmi chutné. :-)

  • petr M | 28. 9. 2007 13:31

    Taky jsem ho dneska zkoušel a je super fakt špička

  • lidka | 24. 9. 2007 12:00

    tak jsem ten gulasek uvarila a je to opravdu vyborny i ma skoro 5 leta dcera to jedla.

  • Jana Vencková | 21. 9. 2007 16:19

    Díky za dobrý tip, zrovna jsem přemýšlela co s tou úrodou budu dělat. Gulášek je mňam, dala jsem víc brambor a i bez sýra je fakt super.

  • laxx | 10. 9. 2007 19:16

    2 Lenka S: já bych tomu říkal plecko na houbách, ale věřím, že to nebude špatné :-D

  • Anonym | 8. 9. 2007 21:52

    Ale fuj

  • Lenka S | 7. 9. 2007 12:26

    Teď jsem dojedla gulášek podle vašeho receptu. Přidala jsem tam vepřové plecko a houbové koření a byl naprosto výborný. Děkuji

  • Petra Kvasničková Jindřichová | 11. 9. 2006 11:52

    Gratuluji k výbornému receptu! Chutnal i 4 letému synovi, takže jsme si všichni pošmákli.

  • Rostisalv Špička | 28. 8. 2006 12:27

    Tak recet je dobrý a velice mi chutnal a doporučuji dat tam ještě vyvařit palivou papriku či čili papričku je to pak pikantnější ale nezapomeňte ji vytahnout.

  • Jana Kutačová | 30. 5. 2006 15:03

    Už aby houbičky rostly..o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hořčice plnotučná Houby Máslo Mletá paprika Paprika Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Quiche

Quiche

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Cupcakes

Cupcakes

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

36
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
31
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí
14
Skotská vejce podle The Real Meat Society
Skotská vejce podle The…
13
Laskonky pravých Labužníků
Laskonky pravých…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Houbový guláš na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact