• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbovo-zázvorové hovězí
Napište svůj komentář k receptu

Houbovo-zázvorové hovězí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
Houbovo-zázvorové hovězí
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí maso cca
    • zázvor - mletý
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 80
      g uzený špek nebo prorostlejší slanina
    • 1
      ks cibule
    • houby čerstvé nebo sušené
    • vepřový vývar nebo hovězí bujon

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet. V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou oleje cibuli dosklovata. Pak vložíme hovězí maso, které ze všech stran osmažíme dozlatova. Ke konci smažení přidáme orestovat buď plátky čerstvých hub (200 g) nebo přidáme hrst předem namočených sušených hub a vše zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu. Dusíme pod poklicí, než bude maso měkké, dle potřeby podléváme a občas maso otočíme.
2
Pak maso vyndáme, necháme chvíli zatáhnout, abychom ho mohli dobře nakrájet a mezitím si dle potřeby zahustíme omáčku troškou mouky rozmíchané v malém množství vody, dochutíme solí a pepřem a necháme provařit. Pak vložíme maso zpět prohřát a podáváme.
3
Podáváme s knedlíkem, rýží, bramborem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovo-knedlíková omeleta

Houbovo-knedlíková omeleta

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Ryba s houbovo-smetanovou omáčkou

Houbovo-špenátové noky

Houbovo-špenátové noky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 15. 11. 2016 08:14

    SKVELE !

  • Jůzová | 9. 4. 2016 17:34

    Velice jsme si pochutnali, bylo to vynikající.

  • Hela | 18. 1. 2016 13:07

    Bylo to výborné. Děkuji

  • Věra | 24. 1. 2014 23:22

    Hovězí bez chybičky, vychutnali jsme si ho s dušenou rýží.

  • KaRa | 20. 4. 2013 21:38

    Vynikající...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Z hub Zálivky a omáčky Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Hovězí maso Olej Pepř mletý Sůl Uzený špek Vepřový vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Pečené fazole

Pečené fazole

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

66
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
22
Bábovka s jablky a šlehačkou
Bábovka s jablky a…
20
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
18
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
17
Staročeský jablkový nákyp
Staročeský jablkový nákyp

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-smetanové špecle
Houbovo-špenátové noky
Houbovo-špenátové noky
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-tymiánová krkovička
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou…
Houbový guláš
Houbový guláš
Houbový guláš III.
Houbový guláš III.
  • Recepty.cz
  • Houbovo-zázvorové hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact