• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Houbové tousty II.
Napište svůj komentář k receptu

Houbové tousty II.

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové tousty II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,40
      kg houby po uvaření
    • 3
      ks cibule
    • olivový olej
    • 1
      sklenice rajský protlak (cca kelímek po jogurtu)
    • 3
      sklenice kečup - jemný 300 g
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      stroužek česnek
    • chilli nebo pálivý kečup (Harissa)

Postup přípravy receptu

1
Houby pokrájíme na kousky, a dáme povařit (asi 20 min.). Potom scedíme a necháme chvilku vychladnout. Na větším množství olivového oleje usmažíme cibuli dozlatova (na jemno nakrájenou). Odstavíme a přimícháme houby a ostatní suroviny, ty podle chuti. Doma nebylo chilli, proto jsem použila Harissu. Snažila jsem se do závorky uvést množství tak, jak jsem je dnes připravovala, ale to je opravdu jen orientační. Pak dáme do sklenic a chvíli sterilujeme. Je možno si něco nechat jen tak pro rychlou spotřebu bez sterilování v ledničce.
2
Včera tento recept přivezla mamka od sestřenky a nám to tak zachutnalo, že jsem to hned udělala.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové topinky / tousty

Houbové topinky / tousty

Tuňáková pomazánka s tousty

Tuňáková pomazánka s tousty

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vomelic | 24. 10. 2013 10:39

    děkuji za smazání příspěvku, ale stále to vypadá jako hovno :D děkuji

  • vomelic | 15. 10. 2013 20:31

    a všiml si někdo že to vypadá jak hovno ? :D

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 17:11

    1*

  • Jozef T. | 21. 10. 2007 18:19

    Pre autorku:Harissa nie je Pálivý kecup, pretoze medzi základnými zlozkami nie je rajcina. Je to velmi pikantná omácka, (obycajne hustá ako pasta na zuby) a jej zlozkami sú:cervené stiplavé papriky, casto zaúdené, co dáva omácke charakteristickú chut, cesnak, cilantro, alcaravea (ceský preklad je kmín), sol a olivový olej, ktorým sa docieli pozadovaná hustota. Jej domovom sú státy afrického pobrezia Stredozemného mora (zvlást Tunis), ale tiez krajiny Stredného Východu.

  • Jarka | 15. 10. 2007 06:33

    Opravdu výborné. V pátek jsme byli na houbách, tak jsem to hned zkusila. Dávám jedničku.

  • Ivana Samcová | 11. 10. 2007 10:46

    Jen jsem chtěla upřesnit to sterilování. My doma nemáme žádný speciální hrnec na zavařování, zavařujeme jen v obyčejném velkém hrnci. Asi 40 min. při mírném pobublávání, pak vypneme a necháme na plotýnce dojít. Vychladlé sklenice vyndáme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Cibule Houby Kečup - jemný Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

39
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…
29
Bramboráky
Bramboráky
29
Rohlíkové pleskačky (placičky) s houbami
Rohlíkové pleskačky …

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík: Dojemné loučení a vzkaz

Ex Stropnického Daniel Krejčík: Dojemné loučení a vzkaz

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Houbové těstoviny s tymiánem
Houbové těstoviny s tymiánem
Houbové těstoviny s volským okem
Houbové těstoviny s volským okem
Houbové topinky / tousty
Houbové topinky / tousty
Houboví vrabci
Houboví vrabci
Houbovka a rozpeky
Houbovka a rozpeky
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
  • Recepty.cz
  • Houbové tousty II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact