• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Napište svůj komentář k receptu

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Houbové hovězí na špeku a bylinkách
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g hovězí maso zadní
    • 80
      g uzený špek
    • 150
      g cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek cca
    • 200
      g mražené houby nebo čerstvé, krátce spařené a scezené
    • rozmarýn a tymián - dle chuti (cca snítka)
    • 600
      ml hovězí vývar
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění omáčky

Postup přípravy receptu

1
Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme z obou stran dozlatova z obou stran.
2
Při vkládání do hrnce zasuneme plátky masa pod cibulovo-špekový základ. Po osmažení plátků přidáme krátce osmažit a rozvonět i nasekaný česnek, dále přilijeme cca 500 ml vývaru, bylinky a houby. Zaklopíme a dusíme do změknutí masa, občas dle potřeby promícháme a podlijeme vodou.
3
Nakonec vyndáme snítky bylinek, lístečky v omáčce nevadí, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody nebo domácí jíškou dle potřeby, vše ještě provaříme, dle chuti případně dochutíme solí, pepřem či utřeným česnekem.
4
Podáváme s knedlíkem všeho druhu (kynutý, bramborovo-houskový, karlovarský...), rýží, těstovinami, bramborovými noky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinkovo-houbové těstoviny na slanině (špeku)

Bylinkovo-houbové těstoviny na…

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Rozmarýnové hovězí na špeku

Rozmarýnové hovězí na špeku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Z hub Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Dušení Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Hovězí vývar Mražené houby Pepř mletý Rozmarýn Sůl Uzený špek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Okurková polévka

Okurková polévka

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Dresing

Dresing

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
38
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
33
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
31
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Taylor Swift propaguje nové album: Ďábelsky krátká sukýnka!

Taylor Swift propaguje nové album: Ďábelsky krátká sukýnka!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky-zapečené
Houbové flíčky-zapečené
Houbové halušky
Houbové halušky
Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem
Houbové karbanátky (nejen) s mletým…
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky bez masa
Houbové karbanátky III.
Houbové karbanátky III.
  • Recepty.cz
  • Houbové hovězí na špeku a bylinkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact