• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hot cross buns
Napište svůj komentář k receptu

Hot cross buns

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 195 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
Hot cross buns
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 60
      g máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • vejce Rozšlehané
    • 250
      ml mléko
    • 14
      g sušené droždí
    • 3
      ks koření Na jablečný závin
    • 0,50
      ks cukr
  • Poleva
    • 0,50
      hrnek moučkový cukr
    • 2,50
      lžička mléko

Postup přípravy receptu

1
Přesetou mouku smícháme s kořením, droždím a cukrem v míse. Zvlášť umícháme máslo s mlékem a vejcem, přidáme k mouce a dobře promícháme. Přendáme na pomoučněnou plochu a hněteme asi 10 minut, nebo až je těsto elastické. Vymažeme si mísu olejem a dáme do ni těsto, které překryjeme potravinovou fólií. Necháme asi 1 hodinu kynout.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
Pak těsto rozdělíme na asi 12 stejných dílů a uděláme koule, které přeneseme na vymazaný plech tak, aby byly asi 2 cm od sebe. Překryjeme vlhkou utěrkou a necháme v teple kynout asi 45 minut.
3
Z mouky s práškem a vody uděláme pastu a nastříkáme sáčkem kříž přes každou buchtu. Pečeme v troubě při 210 °C asi 35-45 minut. Moučkový cukr smícháme s mlékem a naplníme do zdobícího sáčku. Buchty ještě teplé s ním nazdobíme.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Ptačí jidášky

Ptačí jidášky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana kovacova | 14. 4. 2007 23:05

    V ČR se dá sehnat ještě Mix fruit krabička 200g v Tescu, je to sušené ovoce: jablíčka, jahody, meruňky, kiwi... Dnes jsem pekla buns s touto směsí a naší rodině to chutná. Jasně, že k Velikonocům patří mazanec, ale kdo rád zkouší něco nového, tohle je dobrá alternativa! A nemusí se péct zrovna na Velikonoce.

  • Vendulka | 9. 4. 2007 19:05

    Díky, není nad dobrý velikonoční mazanec !!!

  • possum * | 4. 4. 2007 17:38

    A nebo tady :-)http://cookalmostanything.blogspot.com/2006/04/weekend-cookbook-challenge-4.html

  • Veruš | 4. 4. 2007 10:46

    http://www.thefreshloaf.com/up/20050320hotcrossbuns.jpgTřeba tady :D

  • Simča Sládková | 3. 4. 2007 21:59

    A také by bylo ideální, kdybychom tu měli obrázek, aby naše představivost nebyla tak namáhána....

  • possum * | 3. 4. 2007 13:42

    Jano, ze si neumis neco 'prectavit' neznamena, ze to neexistuje! A ze to nevypada vabne tobe, no nekomu treba zase nevypada vabne mazanec!Michaelo, totez co Jane! Kazdemu chutna neco jineho. A ty buns nejsou tak daleko od mazance. Jsou mekci a vlacnejsi.Samozrejme by bylo lepsi, kdybychom vedeli autora. ;-)

  • Jana Remková | 2. 4. 2007 17:40

    no teda moc vábně to nevypadá taky mix fruit jsem nikdy neslyšela a neumím si přectavit,že bych o to žádala prodavačku,asi by koukala,jak tele na nové vrata.

  • Michaela Atherton | 11. 4. 2006 12:21

    brrrr... cross buns pecu skoro kazdy den v praci a ja osobne je nemuzu ani citit. Tady v Anglii jsou ale dost oblibene, obzvlaste behem velikonoc. Nedavno jsem ale cetla rozhovor s jednou sportovkyni a ta uvedla, ze je ma rada s pastikou. Divna mi to kombinace...

  • luckymili | 11. 4. 2006 11:01

    Paní Jaroslavo, kupují 200 g balíčky v Kauflandu pod tímto názvem a je to vlastně namíchaná směs sušeného a proslazeného ovoce - rozinek s pomerančovou a citronovou kůrou.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 4. 2006 10:02

    Prosím, co je Mix fruit na pečení? Dá se to sehnat v ČR? Nebo něčím nahradit? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Koření Máslo Mléko Moučkový cukr Sušené droždí Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Selská směs

Selská směs

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jidáše

Poslední sledované recepty

40
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
23
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
22
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
22
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
16
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Hořčičné kotlety na tompě
Hořčičné kotlety na tompě
Hořčičné kuře
Hořčičné kuře
Hospodský nakládaný hermelín
Hospodský nakládaný hermelín
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Hot dog
Hot dog
Hot dog s domácím lilkovým dipem
Hot dog s domácím lilkovým dipem
  • Recepty.cz
  • Hot cross buns
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact