• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Horolezecký chléb
Napište svůj komentář k receptu

Horolezecký chléb

autor: Petr Brno
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Horolezecký chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      ml pivo
    • 100
      ml voda
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 150
      g celer 100-150 strouhaný
    • 200
      g chlebová mouka

Postup přípravy receptu

1
Podle pořadí vkládáme do pekárny tekutiny, mouku s práškem do pečiva a po signálu: slaninu nakrájenou na kostky a na pánvi osmaženou, sýr nakrájený na kostky, celer hrubě nastrouhaný a na sucho krátce opražený. (Slanina a celer nesmějí být horké).
2
Alternace: místo piva: víno bílé - sladší, celozrnná mouka může být i žitná, místo celeru: černé olivy. Podle chuti můžeme přidat: nasekanou cibulku, rozdrcený česnek, bylinky, koření.
3
Program základní, množství 1000, kůrka medium.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PajaP *** | 15. 1. 2010 19:41

    Chleba se vubec nepovedl:-( Delala jsem presne podle navodu, hcleba byl tezky a nedopeceny, na vyhozeni:-(((

  • Petr Šmíd | 3. 9. 2008 22:12

    Drolení může mít na svědomí použitá mouka, trochu jiný program různých pekáren a podle mých zkušeností hlavně igelitový sáček, jako obal proti oschnutí. To je potřeba individuálně vyzkoušet a balit do utěrky. Recept je velmi starý a dřív se pekl v troubě v "srnčím hřebetu" . Proto je tam ten prášek do pečiva. Pokud má vaše pekárna program na pečení s práškem do pečiva, lze ho použít(někde je to pr.10). Stálé zdraví přeje Pet.

  • Mirka Marková | 18. 8. 2008 12:40

    Pekla jsem tento chleba na turidtickou dovolenou do Rumunských hor, jenom v přepočtu na 1,5 kg a bez sýra. Výsledek byl senzační! :-) Celková váha chleba byla nakonec 2 kg a vydržel nám šest dní. I poslední den byl dobrý, i když už se trochu drobil.Doporučuju!!!

  • Magda Budská | 23. 4. 2008 11:18

    Tento chleba nás trochu zklamal. Když se pekl, celer voněl po celém bytě,ale v chlebu pak cítit nebyl. Taky se chleba docela drolil.Ten sýr na kostky je dobrý nápad a použiji jako obměnu i u jiného chleba.

  • Sona Egermayerova | 7. 1. 2008 21:04

    O výkendu upeču,celer je v receptu zajímavý

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Celer Celozrnná mouka Chlebová mouka Olivový olej Pivo Prášek do pečiva Tvrdý sýr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Kubánský dort

Kubánský dort

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
27
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
25
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s…
24
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
21
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Horolezecký chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact