• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Horký jablkový strouhánek
Napište svůj komentář k receptu

Horký jablkový strouhánek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Horký jablkový strouhánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks jablka
    • 2
      ks tvaroh
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      hrnek cukr krystal
    • hera 1 menší čtvrtka

Postup přípravy receptu

1
Jablka očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle.
2
Příprava těsta - velice jednoduché. V míse smícháme tvaroh s cukrem, přidáme mouku a vajíčka, nakonec přidáme změklou Heru a prášek do pečiva. Vše mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká polotuhá hmota. Těsto vylijeme na moukou vysypaný pekáč a rovnoměrně rozetřeme, nyni na těsto přidáme nastrouhaná jablka tak, aby bylo pokryté celé těsto, jablka můžeme do těsta lehce vtlačit. Nakonec jablka posypeme důkladně skořicovým cukrem a pečeme 20 minut při 200 °C, a dalších 20 minut dopékáme při 150 °C.
3
**Tip na servírování:** Vynikající je jablkový strouhánek podávat horký/teplý. Výborná, rychlá a jednoduchá mňamka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mikulášův horký nápoj

Mikulášův horký nápoj

Jablkový tvarohový koláč

Jablkový tvarohový koláč

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Štricková | 12. 11. 2008 11:12

    Také jsem o tom plechu na 24 mufin uvažovala ale u nás v Kauflandu byla nabídka jen teoretická: v navinách byla nabídka s fotečkou - a v obchodě ani ťuk :-((

  • Věra Štroblová | 10. 11. 2008 11:00

    Možná by to šlo dělat i jako mufinky ? Mimochodem kdo je dělá tak jsem viděla v novinách Kauflandu plech na 24 kousků jsou to takový mrňavý, plech stojí asi 99,- Kč mají i na 12 ks, ten mám a přemýšlým, že si skočím koupit i ty maličký, na vánoce by se to dalo využít :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Jablka Prášek do pečiva Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

68
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…
46
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
43
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
38
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
32
Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky
Vanilkové řezy "POLÁRKA"…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Hezucký rozplakal Mareše i Česko: Slova manželky berou za srdce

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 20. 11. 2025: Komu dnes vyjde risk a komu se změní plány do budoucna?

Denní horoskop na čtvrtek 20. 11. 2025: Komu dnes vyjde risk a komu se změní plány do budoucna?

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

Gondíková na premiéře nové komedie: Ukrývala popáleniny! Co se jí stalo?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Horký jablkový strouhánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact