• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Horký jablkový strouhánek
Napište svůj komentář k receptu

Horký jablkový strouhánek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Horký jablkový strouhánek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks jablka
    • 2
      ks tvaroh
    • 2
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      hrnek cukr krystal
    • hera 1 menší čtvrtka

Postup přípravy receptu

1
Jablka očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle.
2
Příprava těsta - velice jednoduché. V míse smícháme tvaroh s cukrem, přidáme mouku a vajíčka, nakonec přidáme změklou Heru a prášek do pečiva. Vše mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká polotuhá hmota. Těsto vylijeme na moukou vysypaný pekáč a rovnoměrně rozetřeme, nyni na těsto přidáme nastrouhaná jablka tak, aby bylo pokryté celé těsto, jablka můžeme do těsta lehce vtlačit. Nakonec jablka posypeme důkladně skořicovým cukrem a pečeme 20 minut při 200 °C, a dalších 20 minut dopékáme při 150 °C.
3
**Tip na servírování:** Vynikající je jablkový strouhánek podávat horký/teplý. Výborná, rychlá a jednoduchá mňamka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mikulášův horký nápoj

Mikulášův horký nápoj

Jablkový tvarohový koláč

Jablkový tvarohový koláč

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Štricková | 12. 11. 2008 11:12

    Také jsem o tom plechu na 24 mufin uvažovala ale u nás v Kauflandu byla nabídka jen teoretická: v navinách byla nabídka s fotečkou - a v obchodě ani ťuk :-((

  • Věra Štroblová | 10. 11. 2008 11:00

    Možná by to šlo dělat i jako mufinky ? Mimochodem kdo je dělá tak jsem viděla v novinách Kauflandu plech na 24 kousků jsou to takový mrňavý, plech stojí asi 99,- Kč mají i na 12 ks, ten mám a přemýšlým, že si skočím koupit i ty maličký, na vánoce by se to dalo využít :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Jablka Prášek do pečiva Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

881
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
726
Máslové řízky
Máslové řízky
626
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Horký jablkový strouhánek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact