• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hořčicoví utopenci se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Hořčicoví utopenci se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hořčicoví utopenci se zelím
Hořčicoví utopenci se zelím
Hořčicoví utopenci se zelím
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle chuti
    • špekáček
    • cibule
    • hořčice plnotučná
    • kysané zelí
    • pepř mletý
  • Nálev
    • ocet
    • voda
    • nové koření
    • pepř celý
    • bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Pokud nám vadí střívko na uzenině, špekáčky oloupeme. Poté hluboko prořízneme, ale nedokrojíme. Špekáčky uvnitř opepříme, potřeme hořčicí (může být i pikantní, křenová, dijonská...), vložíme půlkolečko cibule a co dovolí místo v průřezu, přidáme i zelí. Špekáčky naskládáme natěsno do sklenice, dle chuti proložíme zelím a cibulí. Vše zalijeme lákem, který jsme po svaření nechali vychladnout.
2
Nálev:
3
Vodu a ocet můžeme dát v poměru 1:1, ale pokud nemáme rádi utopence příliš kyselé, tak vody dáme o něco více. Na dva decilitry nálevu dáváme zhruba 3 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře a jeden bobkový list. Koření můžeme ponechat v nálevu nebo ho vyndáme.
4
Utopence necháme alespoň dva dny v chladu proležet. Podáváme s chlebem a pivem.
5
Pokud chceme mít utopence naplněné co nejvíce, můžeme do nich vykrojit klínek. Vykrojený klínek můžeme vložit do sklenice s utopenci, zelím a cibulí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Utopenci ze slezské klobásy

Utopenci ze slezské klobásy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 18. 7. 2016 21:30

    Super utopení! Bezvadný.

  • Vašek | 16. 9. 2015 16:16

    Na proležení jsem jim dal šest dnů a pak jsme jim dali za uši.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Utopenci Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ze zeleniny Slané Uzeniny Dopolední svačina Svačina Večeře Chlazení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hořčice plnotučná Kysané zelí Nové koření Ocet Pepř celý Pepř mletý Špekáček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
11
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčičná omáčka
Hořčičná omáčka
Hořčičná pečená mrkev
Hořčičná pečená mrkev
Hořčičné kapustičky
Hořčičné kapustičky
  • Recepty.cz
  • Hořčicoví utopenci se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact