• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hořčicové řízky - rychle a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Hořčicové řízky - rychle a chutně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 58
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
Hořčicové řízky - rychle a chutně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Množství dle chuti
    • 1
      kg vepřová kýta nebo krkovice, plec...
    • 100
      g hořčice plnotučná
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily a do plátků uděláme ostrým nožem několik zářezů (neprořezávat úplně). Čím silnější řízek máme, tím více uděláme zářezů. Plátky jemně osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí tak, aby se dostala i do zářezů. Potřené plátky necháme krátce proležet a těsně před smažením je obalíme v hladké mouce.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

2
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Neobracíme dřív, než je právě smažená strana zlatavá, čili obrátíme pouze jednou, dosmažíme a podáváme, nejlépe s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
3
Pokud máme menší kousky masa, dáme je ho mísy osolené a opepřené, přidáme hořčici (na 100 gramů masa 10 gramů hořčice), promícháme a necháme odležet. Pak kousky vytahujeme, obalujeme a smažíme dozlatova. Řízky můžeme udělat tímto způsobem i z drůbežího nebo králičího masa.

RADA: VIDEO, jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hořčičné kotlety na tompě

Hořčičné kotlety na tompě

Hořčičné kuře

Hořčičné kuře

Hořčicové kuře (králík) na slanině

Hořčicové kuře (králík) na slanině

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 1. 11. 2016 13:42

    Řízečky naprosto luxusní ;-) tento recept si musím zapamatovat :) moooooc nám s přítelem chutnalo :)

  • Lenka | 1. 11. 2016 13:41

    Řízečky naprosto luxusní ;-) tento recept si musím zapamatovat :) moooooc nám s přítelem chutnalo :)

  • Jitka | 27. 9. 2016 12:23

    Byla to mňamka :-* !!

  • Eva | 13. 12. 2015 07:20

    Včera jsem vyzkoušela tyto řízky. Chutnaly výborně a nebylo s nimi hlavně tolik nepořádku jako při obalování v hladké, vajíčku a strouhance. Určitě brzy zopakuji.

  • Janina | 18. 10. 2014 19:56

    To bylo dóbrýý! <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Kuřecí Králičí
Maso Králičí Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hořčice plnotučná Olej Pepř mletý Sůl Vepřová kýta

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

13
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
12
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
11
Sladké nudle s mákem
Sladké nudle s mákem
11
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
10
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Hořčicové kuře (králík) na slanině
Hořčicové kuře (králík) na slanině
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové kuře na smetaně
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Hořčicoví utopenci se zelím
Hořčicoví utopenci se zelím
Hořčičná omáčka
Hořčičná omáčka
Hořčičná pečená mrkev
Hořčičná pečená mrkev
  • Recepty.cz
  • Hořčicové řízky - rychle a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact