• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Honkong
Napište svůj komentář k receptu

Honkong

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Honkong
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vepřová kýta
    • sůl
    • masox
    • 4
      lžíce cukr
    • 6
      lžíce ocet 5 - 6
    • 2
      lžíce glutasol 1 - 2
    • sojová omáčka
    • 5
      ks cibule
    • bílé zelí hlávka - obyčejné
    • rýže jako příloha

Postup přípravy receptu

1
Maso si nejdříve naložíme den předem, kýtu nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, přidáme 4 lžíce cukru, 5 - 6 lžic octa, 2 lžíce glutasolu a sojovku. Takto připravenou směs necháme přes noc v ledničce. Poté druhý den nakrájíme nahrubo 5 cibulí a necháme je zpěnit ve vyšším hrnci, přidáme naložené maso a necháme vydusit marinádu.
2
Maso se musí orestovat a až zčervená a téměř "se chytá" ke dnu, podlijeme ho vodou a dusíme až je poloměkké. Poté postupně přidáváme na hrubší nudle nakrájené zelí a necháme dusit pod pokličkou, postupně promícháme a přidáme všechno zelí. Honkong je hotový, když nám zelí pěkně zkřehne. Podáváme s rýží. Z tohoto množství je tak 4 - 6 porcí.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peter | 14. 1. 2012 15:59

    Hong-Kong (nie Honkong...!). Hong-Kong čo? Hong-Kongská ryža, Hong-Kongské bravčové dusené, Hong-Kongské atd. Hong-Kong hoci je dnes už len čínske mesto, nie je žiadne jedlo. Treba trochu rozmýslat predtým, než niečo chcete publikovat. Čo Vám hovorí Brno, Praha atd. ? Je to nejaké jedlo? Tak trochu uvažujte!

  • Petra Zmrzlíková | 7. 7. 2009 17:01

    Masox přidáme poté, co jsme maso podlili vodou a dusíme. Lze také použít vývar.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Cukr Glutasol Masox Ocet Rýže Sojová omáčka Sůl Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza na plech

Pizza na plech

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Hrníčková bábovka
Hrníčková bábovka
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Kociánová konečně promluvila! Pravda o nenávisti kvůli Malému

Kociánová konečně promluvila! Pravda o nenávisti kvůli Malému

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Absolutní slavice Farna: Tajemství jejích šatů

Absolutní slavice Farna: Tajemství jejích šatů

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

  • Recepty.cz
  • Honkong
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact