• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Holubce - zelné závitky
Napište svůj komentář k receptu

Holubce - zelné závitky

autor: zuzkagor
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce - zelné závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks bílé zelí menší hlávky
    • 2,50
      ks rýže varné sáčky
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      g mleté maso dle chuti
    • 1
      lžička knorr aromat
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 2
      ks rajčata menší
    • 1
      kelímek rama cremefine zakysaný krém
    • uzené maso nebo uzená žebírka - dle možností

Postup přípravy receptu

1
Do vroucí vody vložíme zelí a postupně odtrháváme celé lístky, které si dáme do misky. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme nakrájená rajčátka na kostky, přidáme Knorr Aromat a stáhneme. Do misky vysypeme rýži, přidáme syrové mleté maso a polijeme vychladlou směsí z rajčat, rukama řádně promačkáme. Vezmeme lístek zelí a dáme na spod doprostřed lžíci směsi a zabalíme do psaníčka. Do většího hrnce na dno nakrájíme na kousíčky zbylé zelí a na něj vkládáme holubce, namačkáme je k sobě, aby se nerozpadly a vkládáme vrstvy. Nakonec navrh opět nakrájíme trochu zbylého zelí a posypeme bud nakrájeným uzeným, nebo masem z žebírek a zalijeme buď vývarem z žebírek nebo vodou a zatěžkáme talířem, který otočíme. Vaříme asi 45 minut, do změknutí rýže. Vodu neslíváme.
2
Podáváme s kysanou smetanou. Pokud holubce zbydou jsou výborné opečené na sádle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 30. 5. 2008 09:49

    Deniska, prečo by sa malo niečo vyhadzovať ? Listy celé séparíš vo vode a tým zmäknú, nič sa nevyhadzuje. Plním podobne, recept mám pod názvom Plněné zelí, u nás tomu hovoríme plnená kapusta.

  • denisa hakenova | 29. 5. 2008 22:30

    Já kupuji jednu větší hlavu zelí,lístky poté půlím-je to sice pracné,ale ubalenim mi vznikne "jednohubka" a nic se nevyhazuje! Směs hodne přesolim a místo rajčat používám rajský protlak. Lístky pak stočím do kornoutku-začínám tou tvrdši stranou listu a vršek pak založím dovnitř a nikdy se mi nerozpadnou.

  • Ivana | 29. 8. 2006 17:25

    Já dělám něco podobného.Do pekáče kysané zelí,koule mletého masa s rýží,solí,pepřem,vegetou.Koule nedávám do zelných listů,protože mi je rodina stejně nejí a kvůli 5 listům nechci kupovat celou hlávku zelí.Na koule dám zase vrstvu kysan.zelí a zaliji rajčat.protlakem,který trochu zředím vodou.Peču v troubě.Příloha je u nás čerstvý chléb.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Knorr Aromat Mleté maso Pepř mletý Rajčata Rama Cremefine Rostlinný olej Rýže Sůl Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

45
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
40
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
16
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Tom Cruise (63): Riskantní plán s milenkou!

Tom Cruise (63): Riskantní plán s milenkou!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Holubce - zelné závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact