• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hildiny rakouské knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Hildiny rakouské knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hildiny rakouské knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks houska nebo rohlíky, starší
    • 50
      g hrubá mouka může být i polohrubá
    • 1
      ml mléko
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • petrželka nebo pažitka
    • sůl
    • pepř mletý
    • slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky nebo housky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, cibulku nakrájíme a osmažíme na oleji do zlatova.
2
Až cibulka trochu vychladne, tak nalejeme do mísy na nakrájené housky.
3
Přidáme ostatní ingrediene - vajíčka, nakrájenou petrželku nebo pažitku, osolíme, opepříme a přidáme mouku dle potřeby, aby se těsto dobře zpracovávalo.
4
Zpracujeme a tvoříme kouličky asi o velikosti tenisového míčku.
5
Vaříme v osolené vroucí vodě asi 5 minut. Já je vařím od oka, jsou uvařené za chvilku, můžeme zkontrolovat, když jeden knedlík vyndáme a rozkrojíme.
6
Hotové knedlíky rozkrojíme na půlky a podáváme například s kuřetem, králíkem, nebo s jakýmkoli pečeným masíčkem a se zelím.
7
Jsou rychlé a je to zas něco jiného než kynuté knedlíky nebo bramborové.
8
Navíc spotřebujeme staré housky. Já většinou vařím z dvojité dávky rohlíků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žemlové knedlíky se žampiony

Žemlové knedlíky se žampiony

Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem

Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem

Banánové knedlíky

Banánové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klotras | 8. 12. 2010 19:43

    omlouvám se, kvůli té fólii a tomu alobalu se to vaří 20 minut, byl to nechtěný překlep :-(

  • klotras | 8. 12. 2010 14:47

    je dobré těsto položit na fólii, udělat z něho šišku o průměru cca 6cm a stáhnout. To celé ještě zabalit do alobalu a nechat 10 minut vařit, po vyjmutí z vody nechat ještě 5 minut zabalené, knedlíky tak dojdou. Porozbalení nakrájet na plátky asi 2cm silné. Tím, že se vaří ve fólii a alobalu, poté se nechají odpočinout, se mi nestává že by byla některá šiška nedovařená. :-)

  • Iveta Bílková | 10. 2. 2008 18:47

    Vynikající!!! Ta osmažená cibulka...Mňam!!!

  • Hospodyňka | 29. 1. 2007 11:40

    Tak Hilda se s těmihle knedlemi vytáhla, jsou fanj. Já s cibulí podusila ještě hrst sušených hříbků a z knedlíků udělala houbové. Stejně jako Niki jsem měla ovšem problém s dobou vaření, po 5 minutách byly vevnitř syrové, po 10 minutách jsem je vyndala ale možná by ještě chvilku snesly.

  • Niki | 15. 1. 2007 21:05

    Jsou mnam a navic desne rychly, chvalim. Jenom porad nemuzu odhadnout tu dobu vareni - delala jsem 2x(jednou varila tech 5 min a podruhy asi12) a pokazdy byly vevnitr syrovy, tak nevim cim to je. Ale davam za jedna!

  • Dodi | 11. 12. 2006 07:10

    Jsou výborné

  • Dagmar Adamová | 10. 12. 2006 17:35

    ty knedlíky jsou opravdu super!!!! Doporučuji všem začátečníkům o pokročilých kuchaříících už nemluvě.

  • Titus | 11. 8. 2006 18:21

    Jistě že dovolíte,vyseknout Vám poklonu za tento recept. Tyto knedlíky jsou vynikající!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Hrubá mouka Mléko Pepř mletý Petrželka Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Kávová poleva

Kávová poleva

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
18
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
17
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
16
French toast
French toast

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Hildiny rakouské knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact