• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Haškův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Haškův guláš

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Haškův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hovězí maso
    • 300
      g vepřová plec
    • 300
      g cibule
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • paprika - sladká
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • feferonka
    • chleba strarý skrojek - na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji dohněda, přidáme kmín a rajčatový protlak a restujeme základ. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a restujeme ho v základu, až pustí šťávu. Posypeme paprikou a znovu krátce restujeme. Zalijeme vodou a dusíme až maso změkne. Teprve potom přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec a vše znovu dusíme až je maso měkké. Zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, dochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, feferonkami a dle chuti popepříme a osolíme. Podáváme s knedlíkem nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 11. 9. 2007 20:12

    Opravdu výborný gulášek, moc jsme si na něm pochutnali.

  • Jan Lehmann | 17. 5. 2006 08:58

    Je to skutečně vynikající recept,když jsem dělal kuchařinu na Vysočině,tak mě to naučil starší kuchař.Mohu jen doporučit dvě vylepšení.1-když budete přidávat hov.maso přidejte spolu s ním česnek nakrájený na plátky!!2-při servírování ještě k cibuli přidejte sterilovanou červenou kapii.Přeji všem dobrou chuť.

  • Radim Kolarsky | 22. 12. 2005 02:01

    Nadhera! Povedlo se! Stejne tak jako predchazejici komentar, i me se povedl perfektni gulas bez sacku od Knorra. Trochu jsem si recept upravil: misto feferonek jsem pridal mletou cervenou chile papriku. Je to lepsi pro barvu a doda to gulasi lepsi riz nez feferonky (ty jsou podle meho moc slabe). Cerveny chile prasek se da koupit v kazdem obchode kde prodavaji mexickou kuchyni (napr. Tesco). Zadruhe jsem k duseni nepouzil vodu, ale lahev piva (v duchu Jaroslava Haska samozrejme), coz dalo gulasi este vic robustnostni a i chute. Zdravi,-- Radim

  • Xym | 17. 10. 2005 17:37

    Tento gulas robievam velmi casto, je velmi chutny a jednoduchy na pripravu. Na zaver este pridavam na kocky pokrajane surove zemiaky a varim do zmaknutia, krasne gulas zahustia.

  • Alexandra Seif | 25. 7. 2005 17:22

    Bomba,podařil se mi můj první guláš bez toho, abych do něj dala cokoli umělého / kupované sáčky se se šťávou k mjasu ap./. Jinak doporučuji do hotového jídla nakrájet ještě pár koleček čerstvé cibule /rada manžela/ a je to fykt vynikající ňamka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Feferonka Hovězí maso Kmín Majoránka Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Kmínové přírodní maso - minutka

Kmínové přírodní maso - minutka

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem

Rychlá vajíčková pomazánka s…

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

79
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
55
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
54
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
49
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
48
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Haškův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact