• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Harissa
Napište svůj komentář k receptu

Harissa

autor: renata.frystak
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Harissa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      kg zelí
    • 1
      ks celer větší
    • 2
      ks feferonka
    • 6
      ks červená paprika velké
    • 2
      ks cibule velké
    • 180
      g cukr
    • 150
      ml ocet
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Vše semeleme na masovém mlýnku, přidáme zbytek ingrediencí a dusíme 5 minut. Horké dáme do sklenic a sterilujeme.
2
Vhodné jako zeleninová příloha k jídlům nebo grilovanému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Harissa pasta

Harissa pasta

Pomazánka Harissa

Pomazánka Harissa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Černá | 14. 7. 2007 14:11

    Harissu kupuji hotovou od Hamé, sklenička cca 12 ,- Kč a děláme z ní výbornou pomazánku (recept v pomazánkách - pomazánka Harissa).

  • Kamil Krybus | 14. 7. 2007 00:08

    Baruško, skutečně římský kmín = cumin = Cuminum Cyminium L. Nelze ho nahradit běžným kmínem, protože má dosti výrazně odlišnou chuť.

  • barča | 13. 7. 2007 15:18

    Prosím dotaz na pana Kamila, jaký je rozdíl mezi kmínem a cuminem (římský kmín) ? Dík

  • Renata Kolářová | 12. 7. 2007 18:56

    Zelí má být syrové. Vzkaz pro pana Jozefa a Kamila. Berte to jako Harissu po česku (podle vašeho výčtu ingrediencí to zřejmě s pravou tuniskou nebo africkou harissou nemá skutečně mnoho společného)- ale zato ji můžete konzumovat po větších dávkách!

  • Anonym | 12. 7. 2007 12:41

    Nooo,tak to určitě vyzkouším!!!Předpokládám,že zelí kysané? Díky za recept!!!! Jana

  • Jozef T. | 11. 7. 2007 17:31

    Omáčka vo forme pasty Harissa je jedno z najštipľavejších ochucovadiel spolu s Tabascom. Harissa neobsahuje ani rajčiny, ani zeler a ani kapustu (zelí). Jej základnými zložkami sú sušené červené chili, koriander, cesnak, mletá rasca - viac druhov (kmín), soľ, olivový olej a rôzne príchute. V krajinách svojho pôvodu (severná Afrika) sa používa v miniatúrnych dávkach na ochutenie (svojím spôsobom i dezinfekciu).

  • Kamil Krybus | 11. 7. 2007 16:34

    Renatko, do Harissy se obvykle nedává celer či rajčata. Je to směs chilli papriček, česneku, vody, oleje, kmínu, koriandru, orestovaných červených paprik, cuminu a soli. Směs pochází z Tunisu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Zelenina Zeleninové Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Cibule Cukr Feferonka Hořčičné semínko Ocet Rajčata Sůl Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Maso tří barev

Maso tří barev

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Bublanina II.

Bublanina II.

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Tatarka

Tatarka

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

18
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
16
Karamelovo-ořechové řezy
Karamelovo-ořechové řezy
16
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Harissa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact