• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hamburger Classic
Napište svůj komentář k receptu

Hamburger Classic

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 144
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger Classic
8fotografií
Nahrát fotku
 

Osvědčený recept na výborné domácí hamburgery, které budete prostě milovat. Vyvážená kombinace těch správných chutí dokáže povýšit obyčejný hamburger na skutečný kulinářský zážitek.

Suroviny

8 porce
    • 2
      ks cibule
    • 1
      hrst sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 8
      plátek sýr čedar
    • 1
      hrst pepř mletý
    • 8
      ks houska
    • 1
      sklenice tatarská omáčka
    • 1
      ks ledový salát
    • 1,20
      kg mleté maso - míchané
    • 1
      balení kečup

Postup přípravy receptu

1
Nejprve vezmeme mleté maso, a promícháme ho s pepřem, solí a Worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v průměru, tloušťka přes 1 cm, při opečení na pánvi se pak smrsknou na velikost housek).

RADA: Jak si namlít vlastní domácí maso s kvalitním složením a skvělou chutí

2
Připravíme si cheddar. Pokud máme plátkový sýr tavený (který se dává do toastů), je také dobrý. Placičky opečeme na těžší pánvi nad středním plamenem. Opékáme 2 minuty, a poté placičky obrátíme. Nyní na opečenou stranu každé placky připlácněte plátek sýra. Opékáme další dvě minuty než placky dáme na talíř, a můžeme sestavit hamburger.

RADA: Klasické české tříchodové menu se sladkou tečkou nakonec

3
Jak si sestavíte svůj hamburger, záleží čistě na vás, klasicky je to takto: (odspoda nahoru) spodní houska potřená kečupem a tatarkou, poté maso s rozteklým sýrem, pak cibulku, list salátu, rajče, a horní houska opět potřená kečupem a tatarkou (nebo jiným dresingem dle chuti). Samozřejmě něco můžete vynechat, nebo naopak přidat, podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Hamburgery original

Hamburgery original

Hamburger podle Pohlreicha

Hamburger podle Pohlreicha

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ferrythe | 5. 10. 2016 14:10

    Dobrá klasika. Dámám na jednu housku majolku a na druhou barbecue omáčku, také do masa místo worchestru dám kořenící směs na burgery, nebo stačí jen pepř a sůl. ;-)

  • marci2 | 31. 1. 2016 13:46

    Dávám 1

  • kami | 8. 1. 2016 13:41

    to snad pochopi kazdy az na male vyjimky, ze to neni hrst :-!

  • Bobik57 | 7. 1. 2016 21:38

    Hrst solo a hrst pepře :-$ :-$ - co je to za míru. Podle mojí hrsti by to bylo přesolené a přepepřené

  • ferenc | 31. 12. 2015 15:56

    Místo tatarky a kečupu zkuste majolku smíchanou s hořčicí fakt bomba ....

  • Dominik | 12. 11. 2015 03:18

    pecka dobry recept <3

  • darulinka | 25. 8. 2014 18:44

    vyborný děkuji za recept :-)

  • Petr | 7. 6. 2014 18:41

    Dnes nebude přítelkyně doma,tak mám v plánu si udělat sváteční Hamburgery,a vybral jsem si tyhle.Vypadají jednoduše na přípravu a podle vašich recenzí jsou výborné..už teď mám hlad :-)

  • Pan Magič | 14. 3. 2014 23:05

    Paráda, nažral jsem se jak král :))

  • Petr Třinec | 16. 8. 2013 12:39

    Fakt to bylo super, tohle budu dělat častěji a je to velmi syté. Děkuji a doporučuji.

  • Antonin | 13. 6. 2013 17:47

    Ostřihej te si chlupy a dej te to na to je to vynikající bašta ty chlupy vtom křupají ;) 8-)

  • Monalka007
    Monalka007 | 12. 2. 2013 18:34

    Bylo to vyborny, pridala jsem jeste orestovanou slaninku a fakt super, Dekuji za recept :-)

  • recepty73
    recepty73 | 20. 9. 2012 21:00

    ...hrst soli a pepře nedávám a místo tatarky používám plnotučnou hořčici :-P ...

  • MartikK
    MartikK | 18. 9. 2012 21:28

    Výborné, jen bych příště ráda sehnala chutnější sezamové housky a ne ty "beztučky", co obvykle prodávají.

  • Slávka | 24. 8. 2012 00:33

    Kolik dáváte prosím Worcesterové omáčky?

  • Kamila B.
    Kamila B. | 14. 8. 2012 11:08

    Určitě pomohl! V neděli jsme měli hambáče k obědu a přítel si jen pomlaskával! :-)) Výborné, děkuji! <:-)

  • Inečka | 8. 7. 2012 12:38

    :-)) dělám podobně, přidávám plátek opečené ang. slaninky,mňamka... ;-)

  • Laza226
    Laza226 | 8. 7. 2012 12:08

    To ti věřim!!!!! mnam 1 na to dávám

  • Eldy a Fidoma | 23. 6. 2012 18:15

    Tak jsme to zkusily a byla to luxusní bašta!!!!!!!!! :-) :-)

  • Eliq | 7. 5. 2012 23:16

    Taky že je ;-) Už začla grilovací sezona, tak šup s hamburgrama na gril :-)

  • Laza226
    Laza226 | 6. 5. 2012 18:49

    MNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM AAAAAAAAAAAAAAAAAALVINE!!! :-D

  • Laza226
    Laza226 | 6. 5. 2012 18:47

    to musí být dobrý

  • Lukáš | 27. 2. 2012 13:32

    Zabine,zabine????? 8-)

  • zabine
    zabine | 5. 9. 2011 18:52

    nebyla v receptu původně worcesterová omáčka..?

  • zabine
    zabine | 5. 9. 2011 18:49

    Úžasné.... Dnes jsme dělali po druhé.... :-P

  • Anonymous | 20. 8. 2011 01:53

    ja to dam na rost do trouby a patro niz plech na kapajici stavu. jinak podle meho nesmi chybet volske oko a par caru smazene slaniny.

  • Elien | 20. 6. 2011 20:12

    Jo tak recept sem psal někdy ke konci zimy, takže grilování nepřišlo v úvahu. Jinak neni nad gril, a pravidelnou dodávku mletýho hovězího přímo z bourárny od kamaráda řezníka 8-)

  • foxrazell | 1. 6. 2011 16:44

    Je to uplne bombasticky moch bych to jíst každej den.Ale chce to delat na grilu ne na panvi to neni ono. :-)

  • Marcus | 13. 4. 2011 13:23

    Já do masa dávám ještě hořčici, ale každému podle chuti. Jinak luxusní pro sobotní grilovačku s přátely!!! :-\

  • Jekyll | 3. 3. 2011 23:58

    Vyborny 8-) fakt dobrej recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Burgery
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Kečup Ledový salát Mleté maso - míchané Pepř mletý Rajčata Sůl Sýr Čedar Tatarská omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

48
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
24
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
20
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu  se syny Krampola!

Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halwa Paneton
Halwa Paneton
Hamandeggs
Hamandeggs
Hamburger podle Pohlreicha
Hamburger podle Pohlreicha
Hamburger s karamelizovanou cibulí Zdeňka Pohlreicha
Hamburger s karamelizovanou cibulí…
Hamburger úžasné chuti
Hamburger úžasné chuti
  • Recepty.cz
  • Hamburger Classic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact