• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Halušky
Napište svůj komentář k receptu

Halušky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halušky
Nahrát fotku
 

Halušky

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 10
      lžíce mléko
    • 250
      g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, vajec, mléka a špetky soli vypracujeme těsto. Mícháme tak dlouho, až se začnou tvořit vzduchové bublinky. Necháme 15 minut odpočinout. Hotové těsto uložíme na hodinu do lednice. V hlubokém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu se dvěma lžícemi oleje. Těsto strouháme na hrubém struhadle přímo do hrnce s vařící vodou. Když halušky vyplavou na povrch, vyjmeme je děrovanou naběračkou, ihned propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Takto připravené halušky jsou vynikající přílohou k masu s pikantní omáčkou. S tvarohem, brynzou nebo škvarkami je můžeme podávat jako hlavní chod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monika | 15. 4. 2017 23:21

    Na Hane a na Ostravsku to jsou noky. 8-)

  • marta | 4. 2. 2017 12:27

    :-)

  • kuchař | 7. 6. 2014 09:08

    nauč se krávo vařit, halušky jsou prostě z brambor, to co šmudlíš ty nejsou halušky ,ale nočky,Každé jídlo má své jménio z nějakého důvodu, je to stejné jako když di ty krávo pitomá objednšč v hospodě pečená žebít rka a dostaneš držkovou polívku , maso jako maso pičo :-D

  • Bobik57 | 23. 6. 2013 18:51

    O:-) toto nejsou halušky, ale špecle. Halušky jsou ze syrových brambor a mouky. Žádná vejce a mléko

  • Ester S. | 25. 2. 2010 19:40

    Dnes som vyskúšala tieto halušky ku kuraciemu perkeltu a sú vážne výborné! Dcérka si aj pridala:-)

  • Tereza J. | 2. 7. 2009 16:59

    Alenka, súhlasím, máš úplnú pravdu :)))

  • Alena Macháčková | 2. 7. 2009 12:52

    Terezko, to víš, že jsem si všimla, ale rok sem rok tam.... :-) Hlavně, že si pochutnáme!

  • Tereza J. | 25. 6. 2009 21:21

    Alenka, asi si si nevšimla, ale to podľa teba "hádanie", to bolo už pred nejakým rôčkom :)))

  • Alena Macháčková | 25. 6. 2009 21:00

    Nevím, proč se hádáte. Jsou to klasické těstovinové halušky, dělám je podobně, jen místo mléka dávám vodu (ale méně) a lžíci oleje i do těsta. Také není špatné dát na špičku nože prášku do pečiva, jsou pak takové nadýchanější. A do vody je zavařuji přes speciální haluškový cedník. Bezvadné jsou zejména k omáčkám (na paprice, perkelt, guláš, atp.)

  • Petra Borisová | 2. 6. 2009 09:43

    tak holky není jedno, jak tomu kdo říká? manžel taky zastává názor, že v haluškách musí být brambory, jinak to halušky nejsou. tak jsem mu řekla, at si trhne, že halušky nebudou, cpe se teď těma halušema moučnýma a má boule za ušima.. :)

  • Miloslava | 29. 1. 2008 09:02

    Díky za recept. Několik let jsem tyto halušky nevařila a pro upomenutí receptu jsem se koukla na net. Jsem ráda, přesně takové jsem vařila k paprikáši. Jedla jsem je na Slovensku a mám už na ně hroznou chuť.

  • Jana T. | 4. 12. 2007 09:16

    Ach to slovíčkaření. Šla jsem se podívat do jedné své kuchařky - Kuchařka naší vesnice z roku 1965 a jsou tam Brynzové halušky bramborové, Brynzové halušky ( moučné) a Smažené oštěpkové halušky (nočky). U nás máme například knedlíky šup do vody a to jsou vlastně taky noky nebo třeba halušky a v každé rodině je dělali trochu jinak. Podávali se na slano, na sladko, k masu, podobně jako třeba těstoviny.

  • Martina | 3. 12. 2007 20:23

    Taky si myslím, že to jsou spíš noky než halušky.

  • Pavla | 28. 11. 2007 16:40

    Já jsem se tedy učila halušky od své kamarádky Slovenky a z brambor. Takže mi to jako jazykové nedorozumění nepřijde. Navíc znám i strapačky - tedy asi naši českou verzi - a ty jsou také z brambor, jen trochu jiné.

  • karel mureš | 10. 9. 2007 13:08

    kokoti kokoti kokoti

  • Zora Manasová | 16. 5. 2007 16:33

    Takéto halušky sa u nás vždy robili k paprikášu. Ale skúste si dať k nemu strapačky (zemiakové halušky).

  • Dáša Grohmanová | 6. 8. 2006 13:15

    Děkujeme, jednoduché, chutné a hlavně není moc špinavého nádobí.

  • Di | 7. 10. 2005 15:12

    To jseou německé špecle, dají se koupit i hotové, ale jen v prodejnám typu Norma, výjimečně v Interspáru. Jsou skvělé například k masům na červeném víně (hovězí, zvěřina). Slovo špecle se do češtiny překládá také jako halušky.

  • Tereza Jarčušková | 7. 10. 2005 12:42

    Musím sa zastať pani Kovářovej. Ide o slovné nedorozumenie. U nás sa pojmom halušky označuje to, čo opísala, teda cesto z múky , vajec, soli a mlieka, príp. vody. Sú výborné aj s vajíčkom : opražíte narezanú slaninku, pridáte narezanú cibuľu, opražíte, dáte niekoľko vajec, osolíte a za stáleho miešania urobíte praženicu. Do toho vmiešate halušky. Toto, čo spomínate - teda zo zemiakov, sa u nás nenazýva halušky, ale strapačky, niekde nárečove sa to volá trepanky ( preto, lebo ich "trepete" z lopárika do vody. Takže halušky robíme ako prílohu k mäsu ( tam, kde je aj omáčka alebo veľa šťavy, napr, guláš ) alebo s vajcami alebo na sladko ako bolo opísané. Strapačky sú zo zem. cesta a robíme ich s bryndzou, tvarohom, kapustou ( zelí ) , kyslou kapustou ( všade patrí údená slaninka ).

  • Jana Hamalová | 6. 10. 2005 17:41

    Dnes úplně náhodou jsem se dozvěděla, že kolegyně, která má příbuzné na Slovensku, tyto halušky dělají nasladko. Prý musí být povidla, ale ne ta kupovaná, ale vařená doma, ta se dají na halušky a trochu se to promíchá.Prý je to úžasná mňamka. No a já bych dala na vrch ještě trochu zakysané smetany.

  • Ivana SCHREIBEROVÁ | 23. 5. 2005 08:10

    Mě velice chutnaji, jsou lehké do žaludku a elice chutné.Děkuji za recept.:o))

  • Kuchařka on-line | 4. 5. 2005 10:50

    Tohle jsou tzv. těstovinové halušky nikoliv klasické bramborové.

  • Jana T | 4. 5. 2005 01:50

    Tohle definitivně nejsou halušky.

  • Lada Kovářová | 5. 3. 2005 15:56

    Jedná se o těstovinové halušky neboli Spätzle pocházející z Rakouské kuchyně.

  • Iruška Němečková | 5. 3. 2005 15:45

    Tak tohle rozhodně nejsou halušky a autor receptu by to měl přejmenovat. S nočky bych to také nesrovnávala, protože nočky jsou mazlavé. Zkoušela jsem tento recept a nic moc....to jsou už opravdu lepší halušky z pytlíku :-)

  • Anonym | 23. 2. 2005 17:49

    Spíš bych řekla,že jsou to nočky,ale je to dobré!

  • Alena | 23. 2. 2005 14:11

    Náhodou tyhle halušky dělám často jsou vynikající, rychlé a dobré smíchané se zelím nebo s usmaženými houbami apod. Je to pochoutka a tento recept bych neporovnávala s haluškami z brambor, je to úplně jiný recept, jen název halušky zůstal. Až zkusíte tento recept, přestanete porovnávat a zařadíte do své sbírky...

  • bar | 22. 2. 2005 18:08

    souhlasim take

  • Buky | 29. 1. 2005 11:58

    souhlasím s anonymem

  • Anonym | 20. 12. 2004 20:36

    tohle nejsou halusky ale nejaky klon, ktery s pravyma haluskama z brambor nema nic spolecneho

  • Marcela N. | 24. 10. 2004 16:12

    Super jednoduchy a moc chutny recept. Doporucuji vyzkouset vsem:-)

  • Lada Kovářová | 24. 8. 2004 13:00

    2 lžíce oleje patří do hrnce s osolenou vodou. Děkuji, doplním do receptu.

  • Lenka | 24. 8. 2004 12:54

    A kam dám ty dvě lžíce oleje ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota
Přílohy Těstoviny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

66
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
61
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
24
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
20
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Halloweenské sušenky
Halloweenské sušenky
Halloweenský perník
Halloweenský perník
Haloweenské prsty
Haloweenské prsty
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
Halušky s brynzou
Halušky s brynzou
  • Recepty.cz
  • Halušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact