• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
8fotografií
Nahrát fotku
 

Fantasticky křupavé na povrchu, měkké a hladké uvnitř. S krémovým a sametovým středem z ganache z bílé čokolády se krásně rozplynou na jazyku.

Suroviny

12 porce
  • Korpusy:
    • 220
      g mandlová mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 180
      g bílek odpovídá bílkům z 6-ti vajec
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • potravinářské barvivo
  • Krém (asi 300g):
    • 100
      ml sladká smetana
    • 200
      g bílá čokoláda
    • vanilkový lusk
  • Na dokončení:
    • hořká čokoláda
    • bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mandlovou mouku spolu s moučkovým cukrem dobře promíchejte tak, aby směs byla co nejjemnější. Pak ji prosejte přes jemné síto, abyste získali opravdu jemnou hladkou mandlovou mouku bez hrudek. Bílky se špetkou soli začněte šlehat, postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte, tak dlouho, dokud nevytvoříte lesklý sníh, který ale ještě není úplně pevný. Vše společně spojte. Pokud chcete, můžete použít na obarvení potravinářské barvivo. Těsto má správnou hustotu, když z vařečky odpadává v tzv. "jazycích".

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

2
Připravte si plechy vyložené pečícím papírem. Těsto naplňte do zdobícího sáčku a pomocí něj se snažte na plech dělat pravidelná kolečka o průměru 2 cm s dostatečnými rozestupy. Jakmile je celý plech plný, jemně jím několikrát bouchněte o stůl, abyste se zbavili případných bublinek, které by narušily povrch upečených makronek.
3
Nyní musíte počkat, až povrch makronek zaschne. Na dotek nesmí lepit. Předehřejte troubu na 150 °C a pečte je cca 10 minut. V průběhu pečení plech několikrát otočte.
4
Mezitím si připravte náplň. Smetanu nalijte do kastrůlku a přiveďte k varu, vanilkový lusk vyškrábněte a přidejte ke smetaně, poté odstavte a vmíchejte čokoládu. Směs nechte vychladnout, dokud nedosáhne požadované konzistence, aby se daly makrónky plnit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct čokoládové sušenky

5
Po zchladnutí makronky sundejte z papíru, spárujte podle velikosti a plňte krémem. Nechte odležet do druhého dne v lednici. Makronka má při skousnutí křupnout a pak se rozplynout na jazyku. Uvnitř má být změklá krémem, ale skořápky se nesmí lepit na zuby.
6
Hotové makronky dle fantazie ozdobte rozpuštěnou bílou a tmavou čokoládou pomocí malého kornoutku vytvořeného z pečícího papíru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Marshmallows sendviče

Marshmallows sendviče

Makronková srdíčka

Makronková srdíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Makronky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr krupice Hořká čokoláda Mandlová mouka Moučkový cukr Potravinářské barvivo Sladká smetana Sůl Vanilkový lusk

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Hlávkové zelí na pivu

Hlávkové zelí na pivu

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Belgické vafle

Belgické vafle

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
30
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
25
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
22
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz 17. listopad očima hvězd: Pozdravy od moře i dojemné vzpomínky!

17. listopad očima hvězd: Pozdravy od moře i dojemné vzpomínky!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Halloweenské cakepops
Halloweenské cakepops
Halloweenské cupcakes
Halloweenské cupcakes
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské sušenky
Halloweenské sušenky
Halloweenský perník
Halloweenský perník
Haloweenské prsty
Haloweenské prsty
  • Recepty.cz
  • Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact