• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
8fotografií
Nahrát fotku
 

Fantasticky křupavé na povrchu, měkké a hladké uvnitř. S krémovým a sametovým středem z ganache z bílé čokolády se krásně rozplynou na jazyku.

Suroviny

12 porce
  • Korpusy:
    • 220
      g mandlová mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 180
      g bílek odpovídá bílkům z 6-ti vajec
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • potravinářské barvivo
  • Krém (asi 300g):
    • 100
      ml sladká smetana
    • 200
      g bílá čokoláda
    • vanilkový lusk
  • Na dokončení:
    • hořká čokoláda
    • bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mandlovou mouku spolu s moučkovým cukrem dobře promíchejte tak, aby směs byla co nejjemnější. Pak ji prosejte přes jemné síto, abyste získali opravdu jemnou hladkou mandlovou mouku bez hrudek. Bílky se špetkou soli začněte šlehat, postupně přidávejte krupicový cukr a šlehejte, tak dlouho, dokud nevytvoříte lesklý sníh, který ale ještě není úplně pevný. Vše společně spojte. Pokud chcete, můžete použít na obarvení potravinářské barvivo. Těsto má správnou hustotu, když z vařečky odpadává v tzv. "jazycích".

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit vanilkový extrakt

2
Připravte si plechy vyložené pečícím papírem. Těsto naplňte do zdobícího sáčku a pomocí něj se snažte na plech dělat pravidelná kolečka o průměru 2 cm s dostatečnými rozestupy. Jakmile je celý plech plný, jemně jím několikrát bouchněte o stůl, abyste se zbavili případných bublinek, které by narušily povrch upečených makronek.
3
Nyní musíte počkat, až povrch makronek zaschne. Na dotek nesmí lepit. Předehřejte troubu na 150 °C a pečte je cca 10 minut. V průběhu pečení plech několikrát otočte.
4
Mezitím si připravte náplň. Smetanu nalijte do kastrůlku a přiveďte k varu, vanilkový lusk vyškrábněte a přidejte ke smetaně, poté odstavte a vmíchejte čokoládu. Směs nechte vychladnout, dokud nedosáhne požadované konzistence, aby se daly makrónky plnit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak upéct čokoládové sušenky

5
Po zchladnutí makronky sundejte z papíru, spárujte podle velikosti a plňte krémem. Nechte odležet do druhého dne v lednici. Makronka má při skousnutí křupnout a pak se rozplynout na jazyku. Uvnitř má být změklá krémem, ale skořápky se nesmí lepit na zuby.
6
Hotové makronky dle fantazie ozdobte rozpuštěnou bílou a tmavou čokoládou pomocí malého kornoutku vytvořeného z pečícího papíru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Marshmallows sendviče

Marshmallows sendviče

Makronková srdíčka

Makronková srdíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Makronky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr krupice Hořká čokoláda Mandlová mouka Moučkový cukr Potravinářské barvivo Sladká smetana Sůl Vanilkový lusk

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Banánové smoothie s avokádem

Banánové smoothie s avokádem

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

84
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
63
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
43
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Halloweenské cakepops
Halloweenské cakepops
Halloweenské cupcakes
Halloweenské cupcakes
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské sušenky
Halloweenské sušenky
Halloweenský perník
Halloweenský perník
Haloweenské prsty
Haloweenské prsty
  • Recepty.cz
  • Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact