• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gumový dort
Napište svůj komentář k receptu

Gumový dort

autor: Gábina
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gumový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce želatina
    • 2
      ks tvaroh ve vaničce
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      mléko
    • kakao
    • 1
      sklenice meruňkový kompot nebo jiný dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Nejprve namočíme želatinu ve 2 dl mléka. Rozšleháme cukr s hrnkem mlékem a tvarohy do hladké hmoty. Namočenou želatinu zahříváme, až se rozpustí a přilijeme za stálého míchání do tvarohové hmoty. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a nalijeme polovinu tvarohové hmoty. Do druhé poloviny přidáme kakao. Poklademe meruňkami (či jiným kompotovaným ovocem) a zalijeme kakaovou hmotou. Dáme ztuhnout do lednice nejméně na 2 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Limetkový dort s okurkou

Limetkový dort s okurkou

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Černobílý vánoční dort

Černobílý vánoční dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna | 5. 11. 2006 08:19

    Dělám podobně, stačí malý sáček želatiny/např na dorty nebo tlačenku/přidávám zakysanou smetanu a bílý jogurt/nemusí být zase tolik tvarohu/.Nerezovou misku vyložím mikrotenem a dávám vrstvu této hmoty, ovoce/hroznové víno, mandarinky, kivi, co kdo má rád/a střídám vrstvy. Nahoru příjde tvaroh. Po ztuhnutí vyklopím a ozdobím třeba šlehačkou.

  • Anka | 2. 11. 2006 17:07

    Podobnú tortu robím už roky. Na dno tortovej formy dávam ešte piškóty a pokvapkám ich šťavou z kompótu. Pridávam aj 1/2 masla. Mlieka dávam 3-4dl. Hmotu pred naliatím do formy ešte rozmixujem ponorným mixérom. Hmota nesmie zovrieť! Veľa závisí od použitej želatíny, torta nemusí vždy stuhnúť. Mne sa najlepšie osvedčila želatína, ktorá sa používa "na aspik" (česky myslím "rosol"?).Keďže je to u nás najžiadanejšia torta, nemôžem dať iné ako 1*.

  • Gábina Houšková | 1. 11. 2006 09:20

    Romano, používám granulovanou nebo sypkou želatinu a dám 2 vrchovaté lžíce. Nebo jak píše anonym zkuste želatinu na vaječnou tlačenku

  • Anonym | 1. 11. 2006 06:31

    Tohle znám, je to moc velká dobrota s banánem nebo borůvkam. Používám sypkou želatinu na vaječnou tlačenku. Někdy přidávám ještě kysanou smetanu (250 ml).

  • Romana | 31. 10. 2006 19:59

    Gábi, dvě lžíce želatiny to je kolik gramů? Jakou želatinu používáte? Děkuji

  • Kuchařka on-line | 31. 10. 2006 19:42

    Doplněno.

  • Gábina Houšková | 31. 10. 2006 14:28

    aha, omlouvám se, patří tam 2 tvarohy ve vaničce. Prosím o přidání do ingrediencí.Mléko je na namočení želatiny

  • renata novakova | 31. 10. 2006 13:56

    Gábi,dle mého je tam příliš mnoho mléka a žádný tvaroh,viz.ingredience.Znám jej jinak a je to výborné osvěžení letních dní.

  • Zuzana Šindlerová | 31. 10. 2006 13:14

    Gábinko, prosím Vám, kolik těch tvarohů?

  • Blanka V. Vrbová | 31. 10. 2006 12:47

    Gabrielo asi vám vypadl z ingrediencí tvaroh. Prosím o doplnění množství, ať můžeme vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kakao Meruňkový kompot Mléko Tvaroh Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Indiánky

Indiánky

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Čevapčiči
Čevapčiči
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
24
Podvodnice
Podvodnice
24
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Radikální proměna Jakuba Prachaře (42): Vlasy musely dolů!

Radikální proměna Jakuba Prachaře (42): Vlasy musely dolů!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Gumový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact