• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z patizonu
Napište svůj komentář k receptu

Gulášová polévka z patizonu

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 39
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
Gulášová polévka z patizonu
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g patizony oloupaný, vydlabaný
    • 1
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 4
      stroužek česnek 3 -
    • 200
      g anglická slanina , klobása nebo mleté maso mix, cca
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika plná
    • 1
      lžíce hladká mouka plná
    • majoránka dle chuti
    • drcený kmín dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      l vývar dle požadované hustoty, cca

Postup přípravy receptu

1
Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo mleté maso, které dále smažíme. Po osmažení přisypeme kmín, papriku, jemně nasekaný česnek, pepř. Vše necháme rozvonět a poté zaprášíme moukou, kterou též necháme se vším krátce osmažit.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme kostičky patizonu, promícháme, přilijeme vývar, osolíme dle chuti a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí patizonu doměkka a krátce před koncem vaření dochutíme majoránkou, případně ještě solí a pepřem dle chuti.
3
Před podáváním můžeme dozdobit čerstvě nasekanou celerovou nebo petrželovou natí a dle chuti podávat s čerstvým pečivem či chlebem.

RADA: VIDEO, jak na vydatný brokolicový krém!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z václavek

Gulášová polévka z václavek

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Gulášová
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Majoránka Mletá sladká paprika Patizony Pepř mletý Sádlo Vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Falešný vlašský salát

Falešný vlašský salát

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

143
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
62
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
27
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
25
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
22
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Gulášová polévka z hlívy s ovesnými vločkami
Gulášová polévka z hlívy s ovesnými…
Gulášová polévka z kuřecích žaludků
Gulášová polévka z kuřecích žaludků
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z předního hovězího masa
Gulášová polévka z předního hovězího…
Gulášová polévka z václavek
Gulášová polévka z václavek
Gurmánská krkovička
Gurmánská krkovička
  • Recepty.cz
  • Gulášová polévka z patizonu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact